07 Eylül 2024 10:59

MSGSÜ öğrencileri bölümün taşınmasını istemiyor | "Gideceğimiz yerin koşulları çok yetersiz"

MSGSÜ Fındıklı yerleşkesindeki Grafik Tasarım bölümünün boşaltılmasına tepki gösteren öğrenciler gidecekleri yerin koşullarının yetersiz olduğunu bunun eğitimlerinin olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Irmak Sude DURSUN
İstanbul

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) Fındıklı yerleşkesinde bulunan Grafik Tasarım bölümü, öğrencilere bilgilendirme yapılmadan boşaltıldı. Bölüm, Beşiktaş’taki Sürekli Eğitim Merkezi’ne taşınacak. Öğrenciler, tepkilerini duyurmak üzere rektörlüğe toplu dilekçe verdi.

Hazırlıksız bir şekilde kampüsten çıkarıldıklarını bildiren bir öğrenci verdiği görüşte Sürekli Eğitim Merkezi’nin koşullarının çok yetersiz olduğunu, yemekhanesinin olmadığını söyledi.

Bölümlerinin taşınmasının hem sosyal yaşantıları hem de eğitimleri açısından olumsuz etkileyeceğini belirten öğrenci, yaz döneminde işten çıkarılan 8 öğretim görevlisinin göreve iadesini de talep ettiklerini bildirdi.

“REKTÖRLÜK TARAFINDAN UMURSANMIYORUZ”

Sadece Grafik Tasarım Bölümünün ayrılmasıyla sosyalliklerinin olumsuz etkileneceğini belirten öğrenci, “Bütün kampüsler bu kadar ayrıyken okuldaki insanlarla iletişimimiz kesilecek” dedi.

Halihazırda az ve yetersiz sayıda olan öğretim görevlilerinin sayısını iyice düşürerek eğitimin git gide kalitesini düşürdüklerini söyleyen öğrenci “Öğrenciler okulun ana yapı taşı olmasına rağmen rektörlük bizi kale almıyor, umursanmıyoruz. Elimizden geldiğince burada olup sesimizi çıkaracağız, burada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“8 HOCAMIZ İŞTEN ÇIKARILDI, BELİRSİZLİKTEYİZ”

Görüş veren öğrenci, hem yerlerinin değiştirildiğini hem de sekiz tane hocalarının işten çıkarılmasına dair çözüm olarak okula dilekçe verdiklerini ancak bu konuda pek bir güvenleri olmadığını belirterek; “Çıkarılan hocalarımdan memnunduk, şimdi haberimiz olmadan yerlerine kimler getirilecek bilmiyoruz. Okulun açılmasına bir ay kala böyle bir belirsizlikteyiz. Bu benim son senem ama yeni gelecek öğrenciler için eğitim durumları nasıl olacak, ne kadar iyi olacak bilmiyorum” diye ekledi.

“KENDİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Sosyalleşebilecekleri bir alandan böyle bir alana taşınmalarının sanatçıların ve genç tasarımcıların birbirleriyle iletişim kurmasını engelleyeceğine vurgu yapan öğrenci, “Grafik tasarım bölümü afiş bölümü olarak bu okulun varlığından beri var olduğunu göz önünde bulundurursak bir iki günde ‘haydi toplanın taşınıyorsunuz’ gibi bir durum kabul edilebilir değil” şeklinde konuştu.

Sürece dair öğrenci, “Elimizden geldiğince diğer bölümdeki arkadaşlarımızla da dayanışıp imza topluyoruz, elimizden ne gelirse onu yapacağız. Olumlu sonuçlanmasa bile zorlayabildiğimiz kadar zorlayacağız hem öğretmenlerimiz hem de kendimiz için” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Brüksel'deki Audi fabrikası çalışanları biten arabaların anahtarlarına el koydu

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen Samsun Şubesi: Zabıta kadrosu dışında personel çalıştırılmasının önüne geçilmelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa