07 Eylül 2024 13:59

Selim Köse Apartmanı soruşturması: "Adli kontrol" kararına yapılan itiraz reddedildi

Depremde yıkılan Selim Köse Apartmanı soruşturmasında bilirkişi raporlarına rağmen verilen adli kontrol kararına itiraz, Asliye Ceza Mahkemesince reddedildi.

Fotoğraf: Seda Mutaf

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Hatay

6 Şubat depremlerinde Hatay’da yıkılan ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği Selim Köse Apartmanı soruşturmasında, KATÜ'den gelen bilirkişi raporu ardından yeniden ifadesi alınan isimlerden Eyzem E’nin edindiği raporda çıkan sonuçlara göre karar verildi. Eyzem E’nin raporunun sonuçları ile Savcılığın raporundaki çelişkiler gerekçesiyle adli kontrol kararı verilirken karara Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve aileler itiraz etti. Bugün ise “itirazın reddine” karar verildi.

Selim Köse Apartmanında yakınlarını kaybeden aileler adli kontrol kararlarına itiraz etti. Bugün 5. Asliye Ceza Mahkemesinden gelen cevapta, “Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 05.09.2024 tarih ve 2024/723 sorgu sayısıyla verilen ve usul ve yasaya uygun bulunan tutuklama reddine ilişkin karara, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan İTİRAZIN REDDİNE…kesin olarak karar verildi” ifadeleri yer aldı. 

Kararı değerlendiren Avukat Seda Mutaf, “Hatay 2. Sulh ceza tutuklamadı; 5. Asliye Ceza da tutuklama talebi reddi yasaya uygun dedi. Yani her şüphelinin itirazı ile tahliye ya da beraat kararları verilecekse demek ki deprem dosyalarında kimse ceza almayacak” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gürer: "Önlem alınıyorsa bu kadar orman yangını niye?"

SONRAKİ HABER

Malatya'da depremzelerin yaşadığı 2 konteyner yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa