07 Eylül 2024 15:37

Londra’da binlerin İsrail ve İngiltere’ye öfkesi dinmiyor

İsrail’in Filistin’deki katliamlarına karşı Londra’da on binlerce kişi bir kez daha sokaklara çıktı. Yürüyüşte İsrail’in katliamlarının yanı sıra  İngiltere’nin İsrail’e desteğine de büyük öfke vardı.

Fotoğraf: Arif Bektaş/Evrensel

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İsrail’in Filistin’deki katliamlarına karşı Londra’da onbinlerce kişi bir kez daha sokaklara çıktı. “Derhal ateşkes”, “Soykırıma son verin” pankartlarıyla yapılan yürüyüşte, İsrail’in katliamlarının yanı sıra  İngiltere’nin İsrail’e desteğine de büyük öfke vardı.

Londra’nın en kalabalık mekanlarından biri olan Piccadilly Circus’da onbinlerce kişi İsrail elçiliğine yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Soykırıma son verin” sloganları atılırken, İngiltere’nin İsrail’e silah satışlarının derhal durdurulması talep edildi.

POLİSİN ENGELLEME GİRİŞİMİ KARARLILIK SONUCU SONUÇSUZ KALDI

İsrail elçiliğine yürüyenleri engellemeye çalışan polis, bu yürüyüşü de engellemek istedi. Fakat, onbinlerin ısrarlı tutumu ve hafta içi organize komitesinin taviz vermeden kararlılık göstermesi karşısında polis izin vermek zorunda kaldı.

Her yürüyüşte olduğu gibi bu yürüyüşte sendikacılar yürüyüşün en önünde yer aldı. Yaz tatili nedeniyle bir ay ara verilen merkezi yürüyüşler yeniden başladı. Filistin Dayanışma Komitesi, soykırım ve işgal sürdüğü sürece eylemlerin devam edeceğini açıkladı.

Yaklaşık 11 aydır, her iki haftada bir, başta Londra olmak üzere bir çok büyük şehirde merkezi eylemler yapılıyor. İki haftada bir de yerellerde, tek tek her semtte Filistin’e destek ve İsrail ile ona destek veren  İngiltere protesto ediliyor.

ÖNCEKİ HABER

"Hasta mahpus Abdukadir Kuday derhal tahliye edilmeli"

SONRAKİ HABER

DEM Partiden tarım sempozyumu: AKP tarımı bitirdi, özelleştirmeyi derinleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa