08 Eylül 2024 11:33

Yeni eğitim dönemi çocuk işçiliği artırma odaklı!

Yeni eğitim öğretim dönemi yarın başlıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin uygulanacağı yeni eğitim yılında mesleki eğitim ortaokullara kadar iniyor.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredatta ana gündem mesleki ve teknik eğitim olacak. Ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında zanaat atölyeleri oluşturulmasının ardından bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacak

Tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte başlatılacak.

Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül'de uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu haftada okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ ANASINIFLARINA UYGULANACAK

Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde yeni düzenlemeler var. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Veliler ve uzmanlar, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni eğitimin tüm yapısını bilimden, laiklikten, demokratik ve insan hakları değerlerinden uzaklaştırması ve “milli ve manevi değerler” adı altında dini eğitim kapsamına dönüşmesini eleştirmişti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin öğretmenlere de eğitimler verildi.

ÇOCUK İŞÇİLİK ARTIK ORTAOKULLARDA

2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ana gündem konularından biri de mesleki ve teknik eğitim olacak. "Herkesin bir mesleği olmalı" şeklinde ana felsefesi bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında mesleki ve teknik eğitimi güçlendirecek, “üretim sektörüne nitelikli eleman teminini mümkün kılacak” bir dizi yeni uygulama hayata geçirilecek.

Ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında zanaat atölyeleri oluşturulmasının ardından bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacak.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gürer: Çiftçinin borçları 2027 yılına kadar ertelensin ve faizler silinsin

SONRAKİ HABER

Sol yanı felçli mahpusa "halay çektin" cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa