08 Eylül 2024 11:45

İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için ABD'de eylem

İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için yüzlerce kişi tarafından ABD'nin Seattle kentinde eylem düzenlendi.

Fotoğraf: Tayfun Coşkun/AA

Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinin Seattle kentindeki Westlake Park'ta toplanan yüzlerce Filistin destekçisi eylemci Ayşenur Ezgi Eygi için yürüdü.

AA'nın aktardığı habere göre, 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi'nin Nablus'ta İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından protestocular İsrail'i protesto etmek için sokaklarda yürüdü.

EYGİ'NİN AİLESİ BAĞIMSIZ SORUŞTURMA TALEP ETTİ

Eygi'nin ailesi bağımsız soruşturma talep etti. Eygi'nin katledilmesini "trajik ölüm" diyerek geçiştirmek isteyen ABD yönetimi ise İsrail'den soruşturma istediklerini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, dün Batı Şeria’da İsrail ordusunca başından vurularak öldürülen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için İsrail hükümetine ulaşıldığını ve soruşturma talep edildiğini belirtti.

KASITLI OLARAK VURULDU

Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), Eygi’nin Eyvatar’da Filistinliler ile İsrail’in yasa dışı yerleşimini protesto ettiği sırada, çatıda bulunan bir keskin nişancı tarafından kasıtlı olarak vurulduğunu açıkladı.

ISM’den yapılan açıklamada ise Eygi’nin ISM aktivisti olduğu, Eyvatar bölgesinde İsrail’in yasa dışı yerleşiminin barışçıl yollarla protesto edildiği sırada, çatıda bulunan bir keskin nişancı tarafından kasıtlı olarak hedef alındığı aktarıldı.

EYGİ'NİN AİLESİNE TESLİMİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Türkiye, İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için çalışmalarını sürdürüyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sol yanı felçli mahpusa "halay çektin" cezası

SONRAKİ HABER

Fransa’da yüz binlerce kişi "seçimi çalan" Macron’u protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa