08 Eylül 2024 15:05

İsrail-Ürdün sınırında düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli öldü

İsrail İle Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 İsraillinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fotoğraf: Magen David Adom/Handout

Paylaş

İsrail ordusu İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde silahlı saldırı gerçekleştirildiğini, sınır kapısı üzerinde kamyondan inen bir kişinin güvenlik güçlerine ateş açtığını açıkladı.

Saldırıda yaralanan 3 İsraillinin hayatını kaybettiği, saldırganın ise öldürüldüğü bildirildi. Ayrıca, saldırganın indiği kamyonda "patlayıcı bulunma şüphesi" ile inceleme yapıldığı ifade edildi.

İsrail devlet televizyonunda yayınlanan ilk haberde, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırıda ikisi ağır olmak üzere 3 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İSRAİL İLE ÜRDÜN ARASINDAKİ TÜM KARA SINIR KAPILARI KAPATILDI

İsrail makamları, 3 İsraillinin öldüğü silahlı saldırının ardından İsrail İle Ürdün arasındaki tüm kara sınır kapılarını kapattı.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Eriha kenti güzergahındaki tüm yollar da İsrail askerlerince kapatıldı.

İsrail radyosu, saldırı sırasında orada bulunan iki şoför ve işçilerin "saldırganla ilişkili olabileceği" şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan Ürdün İçişleri Bakanlığı da olaya ilişkin inceleme başlattı.

Ürdün ile İsrail arasında Ürdün'den işgal altındaki Batı Şeria'ya açılan Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı, Kızıldeniz yakınındaki Vadi Araba (Yitzhak Rabin) Sınır Kapısı ve 48 toprakları olarak bilinen İsrail'e açılan Şeyh Hüseyin (Ürdün Nehri Kapısı) Sınır Kapısı isimli 3 kara sınır kapısı bulunuyor.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırının, "İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlediği katliamlara verilen doğal bir tepki" olduğu açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ürdün'ün yiğit kahramanlarından birinin, Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlediği operasyon, Arap halklarının işgali ve işgal suçlarını reddettiğinin bir beyanıdır. Aynı şekilde; işgalin Filistin ve Ürdün'deki kötü amaçlarına karşı Arap halklarının bir tepkisidir. Bu operasyon, ümmetin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın savunulmasında halkımızın ve onların cesur direnişinin yanında güçlü bir şekilde durduğunun da teyididir." ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Yunus Cem Çubukçu'dan "Zıt Kutuplar" | Kent ve doğa yaşamının gerilimine odaklanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa