08 Eylül 2024 16:41

Av. Özdemir: Cenazenin kaybettirilmesine dair soruşturma yürütülmeli

Narin Güran soruşturmasını yakından takip eden Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, cenazenin kaybettirilmesine dair de soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı. 

Narin Güran | Fotoğraf: Aile arşivi

Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Çulî Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin'in cenazesi 19 gün sonra bulundu. Derede bir çuvalın içinde Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından mahalleye giriş-çıkış yasağı getirildi. Güran'ın cansız bedeni ise otopsi için Adli Tıp Kurumu'na (ATK) kaldırıldı.

Gelişmeleri yakından takip eden Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, "Şuanda otopsi işlemleri devam ediyor. Ön otopsi raporu çıktığında daha detaylı bilgilere sahip olacağız. Ama dere yatağında bir torba içinde cansız bedenin bulunmuş olması, esasında delillerin karartılması ve gizlenmesinin amaçlandığını gerçekliğiyle karşı karşıyayız" dedi.

ETKİN SORUŞTURMA TALEBİ

Cenazenin kaybettirilmesi dair de soruşturma yürütülmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, "Kesin ölüm sebebi belli olduktan sonra 'kasten insan öldürme', 'planlayarak ve tasarlayarak öldürme' ve 'delillerin karartılması ve gizlenmesi' suçları yönünden bir soruşturma başlatılması, gerçek faillerin ortaya konulması ve yargılama sürecinin daha etkin yürütülmesi bizlere önemli veri verecektir" diye kaydetti.  
 
Güran'ın cenazesinin bulunduğu yerde daha önce 2 kez arama yapıldığını hatırlatan Özdemir, cenazenin 2 kez yapılan aramanın ardından dereye bırakılmış ihtimalinin olduğunu söyledi. 
 
Özdemir, "Gerçek faillerini ortaya çıkarılması için bu soruşturma sürecinin doğrudan müdahili olacağız. Gerçek failler cezalandırılana kadar soruşturma ve yargılama sürecinin bir parçasıyız" dedi.

"KAYIP ÇOCUKLAR VAKASI SONLANMALI"

Güran'ın kaybettirildiğini vurgulayan Özdemir, gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istedi. Özdemir, "Kayıp çocuklar vakasının Türkiye'de artık yaygın ve  yıllardır süregelen bir sorun olduğunu ve bu sorunun çözümü için gereken hassasiyetin ortaya konması için politika üretilmesini istiyoruz" çağrısı yaptı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni müfredatın ilk dersine tepki: Gerçek sorunların üstünü örtme çabası

SONRAKİ HABER

Kadın cinayeti davasında bilindik savunma: Psikolojim bozuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa