08 Eylül 2024 16:11
Son Güncellenme Tarihi: 08 Eylül 2024 19:42

Narin Güran'ın ölümü ile ilgili AKP ve HÜDA PAR'dan tepki çeken açıklamalar

Narin Güran'ın için ATK önünde bekleyenlerle konuşan HÜDA PAR yöneticisi Vedat Turgut, suçu "Batı kültürüne" attı. AKP'li Galip Ensarioğlu ise "Siyaseti bu işlere bulaştırmamak lazım" dedi.

Ekran görüntüsü, Bianet'in videosundan alınmıştır.

Paylaş

Diyarbakır'da Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra, köyünün yakınındaki derede bulunan cansız bedeni Adli Tıp Kurumuna (ATK) getirildi. ATK önüne gelerek Narin Güran’ın ailesi ile görüşen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, "Müstehakız. Bunlar bizim kültürümüz değil; bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü" dedi. Turgut'un bu sözleri sosyal medyada tepki topladı. AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Sözcü TV yayınında yaptığı açıklamada aileyi yakından tanıdığını söylemesi ve "Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Bu meseleleri, siyaseti bu işlere bulaştırmamak lazım" demesi dikkat çekti.

Bianet'in haberine göre ATK önünde Narin Güran’ın yakınlarına taziyelerini ileten HÜDA PAR'lı Vedat Turgut, "Yeryüzü titrese, üzerimize taş yağsa belki müstehakız. Ondan dolayı işte İslam coğrafyası böyle birbirine girmiş. Bakın Filistin'in, Suriye'nin haline, bakın hepimizin haline. Demek ki müstehakız. Ne zaman birbirimize dönsek, birbirimizi sevsek, kıymet değer versek ben inanıyorum ki bu tür şeyler aramızdan çıkacak. Bu tür vahşilikler, bu tür vandallıklar içimizden çıkmayacak. Bunlar bizim kültürümüz değil; bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü. Bu kültürü kimler ne amaçla, niye aramıza koydu, onu araştırmak lazım. Allah hepimize sabır versin, hepimizin başı sağ olsun." sözlerini sarf etti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Vedat Turgut'un konuşması sosyal medya platformu X'te tepki topladı. Tepkilerden bazıları şöyle: 

Alkan Okuducu: "90’larda en vahşi cinayetleri işleyen grubun şimdiki temsilcisi için cüretkar sözler. Konca Kuriş’i katlederken Amerika ve İsrail’in emrinde olduğunuzu itiraf mı ediyorsunuz ya da?"

Onur Öncü: "Tam da sizin kültürünüz bir parçası."

Arif Koşar: "Ne alaka Batı kültürü? 8-9 yaşındaki çocukları evlendiren, onları "helal" sayan, "dayak cennetten çıkmadır" diyen, her türlü pisliği "aile içinde" saklayan, çocuğa mal muamelesi yapan siz değil misiniz?"

AKP'Lİ ENSARİOĞLU: SİYASETİ BU İŞLERE BULAŞTIRMAMAK LAZIM

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise Sözcü TV yayınında yaptığı açıklamada bilip de söylemediği şeyler olduğunu açıkça söyleyrek aileyi yakından tanıdığını açıkladı:

"Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler tarafından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil.

Bir şeyi gözden kaçırmamak lazım çünkü bütün Türkiye'nin gözü bu olayda. Bu nedenle yoğun bir gözaltı durumu var. Gözaltına alınan 21 kişi arasında aile üyeleri de var ancak aile bir kişiden ibaret değil. Ailede şüpheli durumda olan yarın öbür gün netleştikten sonra suçlu durumda olan bir iki kişi varsa bile bütün aileye aynı gözle bakmak, aynı şeyi düşünmek de doğru değil.

Büyük bir aile ama varsa bir suç herkes suçlu değil. Bu böyle kızımızın vahşice katledilişi, aile kararıyla olacak şey değil. Muhakkak böyle bir şey yoktur ortada. Vahşetle ilgili kesin sonucu almak için bir iki gün beklemek iyi olacak.

"Aile ile benim 40 yıllık dostluğum var. Ailenin tüm bireylerini hemen hemen tanırız, gençler hariç... Yakın dostluğumuz var. Ben geçmişte aileye dair de böyle çok spekülasyonlar var sosyal medyada... Kimi siyasi görüşü üzerinden ele almak istemiş, kimi çok çirkin bir şey Hizbullahçı olduğunu söyleyen sosyal medyada suçlamalar yapan siyasiler var. Bu meseleleri, siyaseti bu işlere bulaştırmamak lazım. Bu çok farklı bir şey ya. Bu çok hani siyasetin bu işle ne ilgisi olabilir. Böyle bir şey var mı? Bunun üzerinden bir siyasi partiyi karalamak birinin rant elde etmesi bunlar çok çirkin şeyler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in manşeti | İlk ders yokluk

SONRAKİ HABER

Ukrayna’nın yeni dışişleri bakanı önceliklerini açıkladı: Silah, silah, silah

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa