Narin Güran katledildiği mahallede defnedildi

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi defnedildi. Dün yapılan ön otopsi raporuna göre Güran'ın boynunda lezyon, ayağında kırık tespit edildi.

09 Eylül 2024 09:45
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2024 11:52
Paylaş

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolmasından 19 gün sonra dün cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanması sonrası Adli Tıp'tan alındı. Komşu köyde düzenlenen cenaze töreninin ardından Narin'in cenazesi Tavşantepe Köyü'nde defnedildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Yüksel Güran, baba Arif Güran, iki erkek kardeşi ile 3 amcanın da aralarında olduğu 24 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Narin Güran'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Diyarbarkır Adli Tıp Kurumu'ndan alındı, Batı Karakoç Köyü'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenin ardından Tavşantepe Köyü'ne defnedildi.

Köyde geniş güvenlik önlemleri alındı. Narin'in tabutuna duvak konulması dikkat çekti.

AKP'Lİ VEKİL CAMİ ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

AKP Milletvekili Suna Kepolu ve bazı kadınların ise Narin'in cenazesinde cami önünde toplu olarak fotoğraf çektirmesi dikkat çekti.

ÖN OTOPSİ RAPORU: BOYUNDA LEZYON, BACAKTA KIRIK

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ön otopsisi dün akşam saatlerinde tamamlandı. Tutanakta ölüm sebebinin ve zamanının henüz belirlenemediği bilgisi dikkat çekerken, "delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemedi” ifadeleri yer aldı. Tutanakta,  "Cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı" da kaydedildi.

Savcılık tarafından tutulan tutanak şöyle: “Cenaze bütünlüğü bozulmadan önce ve cesedin içerisinde bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu, radyoloji uzmanı ve adli tip uzmanları eşliğinde gerekli incelemelerin yapıldığı, sonrasında moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı, ceset üzerinden alınan örneklerden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, toplamda 91 adet örnek alındıktan sonra cesedin tekrar skopi işlemine tabi tutulduğu, skopi işlemi ardından klasik otopsi yapılmak üzere ceset otopsi salonuna alındı."

"SOMUT BEYAN MÜMKÜN DEĞİL"

Tutanağın devamında şunlar yer aldı: “Sol bacak diz kapağında itibaren kopma olduğu cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemiği olduğu değerlendirilen, kemiğin muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarının da alınarak beraber İstanbul ATK Başkanlığına gönderilerek bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak inceleme ile çözümlenebileceği, iç organlarda gerekli incelemelerin yapılarak numunelerin alındığı, cesedin tümü üzerinde hemen her dokudan örnek alınıldığı, alınan doku örnekleri, iç organların üzerinde patolojik çalışmalar yapılması gerektiği, saçlı doku üzerinde gerekli kimyasal incelemelerin yapılması amacıyla örneklerin alındığı, Adli Tip Uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici - delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul ATK’ye gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tip Heyetince belirtilmiştir." 

Narin'in köyün hemen yakınındaki derede bulunması ve buranın daha önce defalarca aranması, cesedin sonradan buraya bırakıldığı ihtimalini güçlendiren bir faktör olarak yorumlanıyor.

"MUHTAR CESEDİ BANA VERDİ" İTİRAFI

Öte yandan Narin'in katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir zanlının "Muhtar (amcası) cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" itirafında bulunduğu belirtildi.

24 KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, alınan doku örneklerinin bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca inceleneceğini, aradından kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini belirtti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemlerinin devam ettiğini belirten Tunç, "Elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir" dedi. Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunuyor. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın "Narin" paylaşımına ilişkin Mısra Öz: Oğlum için de aynı sözü vermişti

SONRAKİ HABER

Görev yeri değişen öğretmenlerini geri isteyen öğrenciler derse girmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa