09 Eylül 2024 10:09
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2024 13:57

Görev yeri değişen öğretmenlerini geri isteyen öğrenciler derse girmedi

Amasya'da eğitim öğretim yılının ilk gününde veliler ve öğrenciler görev yeri değişen öğretmenlerini  geri istedi.  Derse girmeyen öğrenciler duvara 'Öğretmenimizi isteriz' yazılı kağıtlar yapıştırdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Amasya'da, yeni eğitim öğretim döneminin ilk gününde bir ilkokuldaki 4'üncü sınıfın öğrenci ve velileri, görev yeri değişen öğretmenlerinin geri dönmesini istedi. Veliler, okul bahçesinde beklerken, öğrenciler de sınıflarına girmedi.

Merkezdeki Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu'nda veliler, 4'üncü sınıfa geçen çocuklarının öğretmenlerinin değiştirilmesine tepki için okul bahçesinde toplandı. Veliler, 3 yıl boyunca çocuklarını okutan öğretmenlerinin değiştirilmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Öğrenciler de okul bahçesinde kağıtlara, 'Öğretmenimizi isteriz' yazarak okul duvarına yapıştırdı.

Velilerden Selin Gencel, öğretmenleri başka bir okula verildiği için yarı yolda bırakıldıklarını söyleyerek, "Sınıfın mevcudu 21. Öğretmenimiz kadrolu olmadığı ve ataması geldiği için 4'üncü sınıfta bizi yarı yolda bıraktılar. Okulların açılmasına bir hafta kala başka bir okula, Suluova ilçesine verdiler. Öğretmenimizi geri istiyoruz. Bu çocuklar, 1'inci sınıf öğrencisi değil; hepsi 4'üncü sınıf öğrencisi, aklı yerinde çocuklar. Bu sene son senemiz. Son senemiz niye heba olsun" dedi. Veliler, okul bahçesinde beklerken, öğrenciler de sınıflarına girmedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Narin Güran katledildiği mahallede defnedildi

SONRAKİ HABER

Kudüs'teki ABD Büyükelçiliği önünde ateşkes talebiyle eylem yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa