09 Eylül 2024 10:48

İsrail Suriye’ye saldırdı: 14 kişi öldü, 43 kişi yaralandı

Suriye, İsrail’in Masyaf kenti çevresine hava saldırısı düzenlediğin saldırılarda 14 kişinin öldüğünü açıkladı. 

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Suriye, İsrail’in Hama kenti kırsalındaki Masyaf kenti çevresindeki birçok noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediğini, saldırılarda 14 kişinin öldüğünü açıkladı. 

Devlet ajansı SANA’nın haberine göre pazar gecesi gerçekleştirilen saldırıyla ilgili konuşan Masyaf’taki Ulusal Hastane Müdürü Feysal Hayder, durumu kritik olan 43 yaralının da bulunduğunu söyledi.

Askeri bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada, "8/9/2024 Pazar günü saat 23:20 civarında düşman İsrail, kuzeybatı Lübnan yönünden, orta bölgedeki bir dizi askeri bölgeyi hedef alan bir hava saldırganlığı başlattı. Hava savunma güçlerimiz, saldırganlığın füzelerine karşılık vererek bir kısmını düşürdü” dedi.

Hama Valisi Maan Abbud, Masyaf Ulusal Hastanesinde yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumlarını kontrol etti ve acil durum, sağlık ve bakım personeli ve ekiplerinin seferber edilmesi için talimat verdi.

Reuters'a bilgi veren iki yerel kaynak vurulan noktanın kimyasal silah üretimi yapılan büyük bir askeri tesis olduğunu iddia etti.

İsrail, 2011’den bu yana Suriye’ye hava saldırıları düzenliyor ancak bu saldırıları üstlenmediği uluslararası herhangi bir tepki ve yaptırıma da maruz kalmıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü trafik yoğunluğu oluştu

SONRAKİ HABER

Trakya'daki yangınlarda 37 bin 115 dekar tarıma alanı zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa