09 Eylül 2024 11:21
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2024 15:46

Narin Güran cinayetinde zanlının itirafı: Amcası cesedi bana verdi

Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir zanlı, Narin Güran'ın cansız bedenini amcası Salim Güran'ın isteği üzerine dere yatağına sakladığını itiraf etti.

Kayıp Narin Güran | Fotoğraf: Aile arşivi

Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin tutuklanan amca Salim Güran'a yardım eden komşunun ifadesi ortaya çıktı. DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın aktardığına göre şüpheli N.B. ifadesinde Narin Güran'ı Eğertutmaz Deresi'ne kendisinin gömdüğünü itiraf etti, "Narin'in amcası olan muhtar Salim Güran, bana eliyle göstererek aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. 'İyi düşün, sana 200 bin TL para veririm' dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine birlikte koyduk" dedi.

İTİRAFÇININ İFADESİ

Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan ve Narin Güran'ın cesedini amcası Salim Güran'ın isteği üzerine dere yatağına sakladığını itiraf eden şüpheli N.B.'nin Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığında verdiği 6 sayfalık ifadeye DW Türkçe ulaştı. Şüpheli N.B. 21 Ağustos günü öğlen saatlerinde köyün şebeke suyunun kesik olması nedeniyle muhtar Salim Güran'ı aradığını, Salim Güran’ın "Ben arıza için yetkilileri ararım" dediğini, bir dakikalık konuşmanın ardından görüşmeyi sonlandırdığını iddia etti. Muhtar ile evlerinin arasında 80-100 metre mesafe olduğunu belirten N.B. ifadesinin devamında şunları söyledi:

"Ben evden aracımla çıktım. Sonra arkamdan Renault marka beyaz renkli ve 47 plakalı araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm. Tam olarak bu yer, mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana Salim Güran korna ve selektör yaptı. Ben de bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran bana eliyle göstererek aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette ve hareketsiz vaziyette yatan birinin olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim."

"'200 BİN TL PARA VERİRİM' DEDİ"

Bu sırada Salim Güran'ın kendisine "İyi düşün, sana 200 bin TL para veririm" dediğini kaydeden N.B., etrafta kimsenin olmadığını, Salim Güran'ın kendisinden torba istediğini kaydetti. Şüpheli N.B. ifadesine şöyle devam etti: 

"Ben de aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim Güran'a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Çocuğu torbaya koyduğumuzda sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı."

Çocuğu çuvala koyduktan sonra ağzını bağlamadan çuvalı, arka koltuğun önündeki ayak paspasının olduğu yere koyduğunu belirten N.B. "Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz fakat Eğertutmaz Deresi'ne doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti ve ayrılırken Salim Güran’ın ne yaptığına bakmadım" dedi.

Mezarlığın yanından giderek villalar mevkiine doğru gittiğini söyleyen N.B. "Yolda giderken pişmanlık duydum. Ancak aldığım şeyden kurtulmam gerektiğini düşündüm ve derenin yanındaki stabilize yoldan aşağıya doğru inerek uygun bir yer baktım. Aracımı derenin kenarında durdurdum, çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı. Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum çünkü çok telaşlıydım." dedi.

"EVE GİDİP NAMAZ KILDIM"

Daha sonra Narin Güran'ın bulunduğu yere inerek çevrede ip aradığını anlatan N.B. ip bulamayınca çocuğun çantasının ipiyle çuvalın ağzını bağladığını ve ağacın yanında çok derin olmayan bir yere çuvalı bıraktığını kaydetti. N.B. "Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kg civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan aracıma bindim ve baldızımın evine gittim" ifadelerini kullandı. N.B., Narin'i dere yatağına bıraktıktan sonra da eve dönüp namaz kıldığını ve aramalara katıldığını söyledi. 

N.B., Narin'i çuvalla dere yatağına gizlime işinin yarım saat sürdüğünü, çuvalın ağzını bağladığı sırada içindekinin Narin Güran olduğunu anladığını ileri sürdü. N.B. Jandarma'nın kanalın çevresinde arama yaptığında Salim Güran'ın da kanalın içine girerek göstermelik arama yaptığını öne sürdü. Şüpheli köylü, 21 Ağustos'taki görüşme kayıtlarını da sildiğini itiraf etti.

BATTANİYEDE DNA'SI BULUNDU

Öte yandan Jandarma'nın yaptığı arama sonucunda tutuklu amca Salim Güran'ın aracında bulunan bir battaniyede inceleme yapılmıştı. İtirafçının da işaret ettiği o battaniyede yapılan incelemede Narin Güran'ın DNA'sı bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya yeni bir "barış konferansı"na Rusya'nın da davet edileceğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Araklılılar altın madenine karşı direnişte: "Buralar bize atalarımızdan kalma, biz buranın bekçisiyiz "

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa