09 Eylül 2024 11:44

CHP'li Bakan'dan Ensarioğlu'na tepki: "Devlet mekanizması siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor"

CHP'li Bakan AKP'li Galip Ensarioğlu'nun Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi: "Devlet mekanizması halk için değil, bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor."

Murat Bakan | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesi ile ilgili AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var" sözlerine tepki gösterdi. Bakan, "Maalesef böyle konularda bile ortaya çıkıyor ki devlet mekanizması halk için değil, bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor. Ensarioğlu'nun ifadeleri de bir kez daha bu refleksi doğruluyor." dedi.

"DEVLET SİYASİ ÇIKARLARI KORUMAK İÇİN REFLEKS GÖSTERİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolmasından 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran ile ilgili AKP'li Galip Ensarioğlu'nun yaptığı açıklamadaya tepki gösterdi.

Bakan, "Maalesef böyle konularda bile ortaya çıkıyor ki devlet mekanizması halk için değil, bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor. Geçmişte Rabia Naz ve Nadira Kadirova cinayetleri de nitekim benzer reflekslerle üstü örtülen cinayetler. Nitekim Narin Güran cinayeti için AKP’li Galip Ensarioğlu’nun 'Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile de bizim dostlarımız. Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Şu an AK Parti ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri de var' ifadeleri de bir kez daha bu refleksi doğruluyor. Etkin soruşturma yürütülmemesinin gerekçelerinden biri de bu refleks gibi duruyor. Böyle bir cinayette siyasi parti aidiyetinin ne önemi var? Bir milletvekili neden bunu söyler, anlamış değiliz. Zaten etkin soruşturma yürütülüyor olsaydı, Cumhurbaşkanı 'süreci bizzat takip edeceğim' demezdi herhalde. Kaldı ki Cumhurbaşkanı'nın bu soruşturmayı bizzat takip ettiğini varsayalım; kaybolan binlerce, on binlerce çocuğun soruşturmasında Cumhurbaşkanı’nın mı devreye girmesi gerekiyor bu ülkede? İçişleri Bakanı ne işe yarıyor, bunu da sormak lazım." ifadelerini kullandı.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ KUSURU VAR"

Narin’in bulunmasının neden bu kadar uzun sürdüüğü, faillerin neden hala bulunamadığı sorularını yönelten Bakan, "Burada İçişleri Bakanlığı’nın kusuru var mı? Bana kalırsa, var." dedi.

Yayın yasağını eleştiren Bakan, "Yasaklamanın asıl amacı, yasaklama kararında bulunan; 'adli süreçlerin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi, delillerin karartılmasının önlenmesi, tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği ile kamu düzeninin korunması' mıdır? Yoksa sosyal medyadaki iddialarda yer alan Narin’in amcası olan şüphelinin hem muhtar hem de HÜDA-PAR üyesi olması nedeniyle olayın üzerine gidilmemesi midir? Yoksa Kuran kursunun durumunun tartışılmak istenmemesi midir? Elbette kimseyi suçlamıyoruz, karar yargı sürecinin sonucunda verilecek. Ancak mesele soruşturmanın neden etkin yürütülemediğidir. Zaten etkin bir soruşturma olsaydı, Cumhurbaşkanı süreci bizzat takip edeceğini ifade etmezdi. Dezenformasyonla mücadele konusunda da devletin doğru bilgiyi kamuoyuna sunarak sürece katkı sağlaması gerekiyor. Devlet kurumlarının görevi, olan biteni istedikleri gibi şekillendirmek değil, halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlamaktır." diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi için Nablus'ta tören düzenlenecek

SONRAKİ HABER

Boşanma aşamasında olduğu erkek silah çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa