09 Eylül 2024 12:54

Polisten Polonez işçilerine tehdit: Çocuklarınız iş bulamaz

Polonez işçilerine müdahale eden polis işçileri çocuklarıyla tehdit etti. Çatalca Emniyet Müdürü direnişteki işçilere, “Sizi gözaltına alırsam çocuklarınız zekiyse bile iş bulamaz” dedi.

Görsel: Polonez işçilerinin çektiği videodan ekran görüntüsü

Paylaş

Polonez fabrikasında düşük ücret baskı ve mobbinge karşı Tekgıda-İş’te örgütlendikten sonra işten atılan işçilerin başlattığı direniş 53. gününde devam ediyor. Polonez patronunun grevi kırmak için dışardan getirdiği işçilerin fabrikaya girmesine izin vermeyen Polonez işçilerine polis müdahale etti.

Grevdeki işçileri tehdit eden Çatalca Emniyet Müdürü işçilere, “Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez” dedi.

İşçiler Emniyet Müdürüne, “Senin vicdanın el veriyor mu?​”, “Bu bir tehdittir” diye yanıt verdi. Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu yaptıklarının yasal bir eylem olduğunu söyleyerek, “Burada asıl kanunsuzluğu yapan işçileri haksız bir şekilde işten atan Polonez patronudur, burada yaptığımız yasal eylem sonucunda da kimsenin çocuğunun iş bulamaması gibi bir durum olamaz” dedi.

Polonez işçileri polisin müdahalesi sonucu çok sayıda işçinin yaralandığını anlattı.

İşçiler; tüm tehdit ve saldırılara rağmen fabrika önündeki eylemlerine devam ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TBB'nin deprem bölgesi raporu: ''Belediyelerin kamu borçları silinmeli, tasarruf tedbirleri dışında tutulmalı

SONRAKİ HABER

BOR Fizik Tedavi Hastanesi 2025’te bitecekti, daha temeli atılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa