09 Eylül 2024 13:44

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, Çaycuma’daki sorunları raporlaştırdı

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Çaycuma’daki eğitim sorunlarını raporlaştırarak, öğrenciler için ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemek talep etti.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, Çaycuma’daki eğitim sorunlarına değindi. Okulların fiziki durumlarına da değinilen raporda öğrenciler için ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemek talep edildi.

Okulların tamamında kadrolu yardımcı hizmetli ihtiyacı bulunduğu belirtilen raporda, gerçek ve kalıcı çözüm için her okula yeteri kadar kadrolu hizmetli ataması yapılması gerektiği; en önemli sorunlardan birinin kaynak aktarımı olduğu ifade edilen raporda, özellikle ekonomik krizle birlikte hızlı artan yoksullaşma, öncelikle en hassas durumdaki çocukları etkilediğinin altı çizildi. Raporda, “Tüm öğrencilere ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemeğin verilmesinin yanı sıra öğrencilerin içilebilecek nitelikte, temiz ve sağlıklı suya ücretsiz ulaşmasını sağlayacak çalışmaların başlatılması gerekmektedir” denildi. 

Çaycuma’daki okulların fiziki durumuna ilişkin de bilgilerin verildiği raporda şu sorunlar kaydedildi:

  • Çaycuma Atatürk İlkokulu binasının bir bölümü ve Filyos Melek ve Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştır. Atatürk İlkokulunda ikili eğitime geçilirken Filyos Melek ve Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi öğrencileri Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu binasında eğitim öğretime devam etmektedir. Yık-Yap Projesi kapsamında yeni bina yapımına hızlı bir şekilde başlanacaktır” denilmesine rağmen yıkılan okulların yeniden yapılmasına başlanmamıştır.
  • Milli Eğitim tarafından Çaycuma Pehlivanlar Mahallesi’nde ilkokul yapılması projesi yıllardır vardır ama ilkokul bir türlü yapılmamaktadır.  Çaycuma TSO Fen Lisesine 150 kız ve 150 erkek olmak üzere 300 yatak kapasiteli bir pansiyon yapılacağı, yine Çaycuma’da 16 derslikli ilkokul yapılacağı belirtilmişti. Sözü edilen binalar yapılmamıştır. TOKİ ve Nadır bölgesinde de ilkokul ve ortaokul binalarına ihtiyaç vardır.
  • Nüfusu her geçen gün artan Çaycuma’da yeni bir Anadolu Lisesi binasına ihtiyaç vardır.Donanımlı Çaycuma Bilim ve Sanat Merkezi binasına ihtiyaç vardır.
  • Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi için yeni bir binaya ihtiyaç vardır. Çaycuma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi prefabrik binada eğitim-öğretime devam etmektedir. Sağlıklı bir biçimde eğitim-öğretim faaliyetinin devam edebilmesi için yeni bir binanın yapılması gerekmektedir. 

Raporda, özellikle köy ve beldelerdeki taşıma kapsamındaki öğrencilerin servis olmaması nedeniyle okullarda açılan DYK kurslarına katılamadığı belirtilirken ayrıca birleştirilmiş sınıflı ilkokulların bir kısmında personel eksikliği nedeniyle öğretmenlerin iş yükünün arttığı ifade edildi. Yardımcı hizmet ataması talep edildi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası | "Olayın içinde Soylu var, devlette çeteleşme var"

SONRAKİ HABER

İsmail Tarman Ortaokulu velileri kararlı: Okulumuzu geri istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa