09 Eylül 2024 16:43

Yemeksepeti kuryeleri eylemde: Uyumluluk kurallarını geri çekin!

Motokuryeler Yemeksepeti’nin uygulamaya koyduğu uyumluluk kurallarına karşı motorlarını Yemeksepeti’nin İstanbul’daki genel merkezi önüne sürdü. Kuryeler yeni kuralların geri çekilmesini istedi.

Fotoğraf: Yemeksepeti kuryeleri

Paylaş

Yemeksepeti, motokuryeler için bugünden itibaren geçerli olacak olan “uyumluluk kuralları”nı duyurdu. Yeni getirilen uyum şartları ile çalışma koşullarının ağırlaştığını söyleyen motokuryeler, kuralları protesto etmek için İstanbul’daki Yemeksepeti Genel Merkezi’nin önünde bir araya geldi.

Uyumluluk kurallarının kaldırılması için Yemeksepeti yönetimiyle görüşmek isteyen kuryelerle yönetim görüşmedi. Motorlu Kurye İşçileri Derneği Başkanı Yasin Kölge, oturma eylemi başlattıklarını haklarınızı alana kadar genel merkez önünde olacaklarını söyledi.

Yemeksepeti motokuryelerinin karşı çıktığı “Uyumluluk Kuralları” içerisinde; “Son 7 gün içerisinde üç farklı günde kaza sorunları sebebiyle sürücü destek ekibine bağlanıldığında süresiz erişim engeli” gibi işten çıkarılmanın yanı sıra 1 ile 3 gün arasında değişen iş alamama engelleri de bulunuyor.

Daha sonra Kölge şöyle konuştu: “Biz motokuryeler her gün insanların kapılarını çaldık, siparişlerini götürdük. Deprem oldu, kahraman ilan ettiniz. Pandemi oldu kahraman ilan ettiniz. Ama iş ekmeğimizi almaya geldiğinde bizi aşağılık ilan ettiniz” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 13 yaşındaki kız çocuğundan 3 gündür haber alınamıyor

SONRAKİ HABER

AYM: Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu'na yönelik "Çapsız, geri zekalı" sözleri ifade özgürlüğü kapsamında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa