09 Eylül 2024 22:26

Olgunlaşma Enstitülerindeki çalışanlar 1 aydır maaş alamıyor

MEB'e bağlı Olgunlaşma Enstitülerindeki çalışanlar 1 aydır maaş alamıyor. Ustabaşı, kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Şeyma AKCAN
İstanbul

MEB'e bağlı Olgunlaşma Enstitülerindeki çalışanlar 1 aydır maaş alamıyor.

MEB’e bağlı Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü’nde çalışan bir ustabaşı, “Yaklaşık 90 bin civarında çalışan var, biz kendi kurumumuzda toplamda 1 aydır maaş almıyoruz, en son maaş alımımızın üzerinden 2 ay geçti” dedi. Daha önce de bu yılın mayıs ayında da yaklaşık 10 gün geciktiğini de bildirdi.

Kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten ustabaşı “Duyduğumuz söylentiler bakanlıkta maaş bütçesinin olmadığına dair” diye ekledi.

Maaş alamayan çalışanların durumu hakkında ise, “Herkes inanılmaz zor bir dönemden geçiyor. Kiralarımızı ödemekte çok zorlandık, herkes kredi kartlarıyla yaşamını idare etme durumunda kaldı” dedi.

Kurumda 80 kişinin çalıştığını söyleyen ustabaşı, çalışanların ürettikleri eserlerin bakanlık tarafından kendi mağazalarında satıldığını bildirdi ve “Satışı yapılan eser/ürünlerin ücretleri kurumların içerisinde bulunan memurlar ve usta öğreticiler tarafından belirleniyor. Usta öğreticiler herhangi bir ek ücret kazanmıyorlar ürettiklerinden” ifadelerini kullandı. 

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti, Adana’da ana dilinde ve parasız eğitim talep etti

SONRAKİ HABER

Kistik fibrozis hastaları, hayat kurtaran yeni ilaçları bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa