10 Eylül 2024 09:34

Eğitim Sen Hatay Şubesi: Geçici değil kalıcı ve güvenli çözüm istiyoruz

Eğitim Sen Hatay Şubesi, Hatay'daki eğitim sorunlarına ilişkin açıklama yaparak, geçici değil kalıcı çözümler istediklerini kaydetti.

Fotoğraf: Eğitim Sen Hatay Şubesi

Paylaş

Eğitim Sen Hatay Şubesi, Antakya'da eğitim raporuna ilişkin basın açıklaması yaptı. KESK-TTB Koordinasyon merkezinde toplanan kitle yürüyerek Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesinin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri İzzet İldeş de katıldı.

Açıklamayı okuyan Şube başkanı Özgür Tıraş, okulların fiziksel alt yapısının, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlayacak nitelikte olmadığını söyledi. Tıraş, “Geçici çözümler yerine kalıcı ve güvenli yapılar oluşturulmalıdır” dedi.

Deprem sonrası öğrencilerin psikolojik destekten yoksun kalmalarına dikkat çeken Tıraş, “Deprem bölgelerinde öğrencilere yönelik psikolojik destek programları yaygınlaştırılmalı ve uzman psikologlar okullarda sürekli hizmet vermelidir. Her okula rehberlik öğretmenin öğrenci sayısına bakılmaksızın ataması yapılmalıdır” diye belirtti. Ayrıca eğitim emekçilerinin de yeterli desteği göremediğini ifade eden Tıraş, “Deprem bölgelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik maddi ve manevi destek artırılmalıdır. Psikolojik destek programları, öğretmenler için de uygulanmalı, çalışma koşulları iyileştirilmelidir” diye ekledi.

Tıraş en önemli talep olarak da öğrencilere ücretsiz ulaşım, sağlıklı bir öğün yemek, temiz içme suyu ve ekonomik destek talep etti.

“BESLENME SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”

Türkiye’de çok sayıda öğrencinin okula kahvaltı yapmadan gittiğini, yine birçok öğrencinin okulda yemek yemeden günü tamamladığını hatırlatan Tıraş, beslenme sorunun en temel ve acilen çözülmesi gereken bir sorun olduğunu kaydetti.

Tıraş son olarak şunları söyledi: “Eğitim bütçesi acilen artırılmalıdır. Eğitim bütçesi başlangıç olarak en az iki kat artırılarak okullara daha fazla kaynak aktarılmalıdır. Her okulun ihtiyaçları için bütçeden yeterli ödenek ayrılmalı, velilerden çeşitli adlar altında bağış toplanması yasaklanmalıdır.”

NARİN GÜRAN İÇİN ADALET

Eğitim Sen Hatay Şubesi Eğitim Sekreteri Sunay Eletaş Kadayıfçı da konuşmasında Narin Güran’a değindi. Kadayıfçı, “Cezasızlık politikaları nedeniyle çocuk ve kadın mezarlığına dönen ülkemizde bir kız çocuğunu daha ölümden koruyamadık. Olayda sorumluluğu olan herkes yargı önüne çıkarılmalı.  Adalet yerini buluncaya dek olayın takipçisi olacağız” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Gazze'de çadırlara saldırdı: En az 40 kişi öldü

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Kara: Tasarruf emekçinin sırtından yapılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa