10 Eylül 2024 10:22

RTÜK yayın yasağının kalktığını duyurdu, Altun "gizlilik sürüyor" dedi

RTÜK Narin Güran cinayeti soruşturması ile ilgili yayın yasağının mahkeme kararıyla kaldırıldığını duyururken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gizlilik kararının devam ettiği yönünde açıklama yaptı.

Fahrettin Altun | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Narin Güran cinayeti soruşturmasında gizlilik kararının sürdüğü yönünde açıklama yaptı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, soruşturmayla ilgili getirilen yayın yasağının dün kaldırıldığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Narin Güran cinayeti soruşturmasında gizlilik kararının devam ettiği yönünde bir açıklama yaptı. Altun, X hesabından şu açıklamayı yayımladı: "Dün kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurladığımız masum kızımız Narin’in katledilişi ile alakalı soruşturmada alınan gizlilik kararı halen geçerlidir. Geleneksel ve dijital medya mecralarında soruşturmanın gizliliğine ve salahiyetine zarar verecek dezenformasyon içeren bilgilerin yayıldığı, kamuoyunun hassasiyetlerinin belli çevrelerce kullanılarak konu üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirilmeye çalışıldığı müşahede edilmektedir."

Gece saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise yapılan yayınları hedef aldı, "İlgili mahkemenin yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte konu hakkındaki haberler maksadını aşan boyutlara ulaşmıştır. Bazı medya organlarının gerçeği yansıtmak yerine sansasyonel bir tutuma girdiğini görüyoruz. Tüm yayıncılarımız RTÜK İzleme Dairemiz tarafından tek tek aranarak, bahse konu olayla ilgili maksadı aşan yayınlardan vazgeçmeleri tavsiye edilmiştir" dedi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, dün cinayet soruşturmasıyla ilgili getirilen yayın yasağının Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Kara: Tasarruf emekçinin sırtından yapılamaz

SONRAKİ HABER

Beyoğlu'nda kadın cinayeti: Bir kadın otel odasında darbedilerek öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa