10 Eylül 2024 11:15
Son Güncellenme Tarihi: 10 Eylül 2024 21:48

Narin Güran cinayeti | İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı

Narin Güran cinayeti zanlılarından itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı. Narin'i dere yatağına taşıyan şüphelinin aracının askeri kamerada görüntülendiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında anne ve babasının da olduğu 24 şüphelinin gözaltı süresi 1 gün uzatıldı.

Narin'in cansız bedenini amcası (muhtar) Salim Güran'dan alarak dereye götürdüğünü ve sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar savcılığa sevkedildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bahtiyar'ın tutuklandığını açıkladı.

 

 

ŞÜPHELİNİN ARACI DERE YATAĞINDA 50 DAKİKA BEKLEDİ

Narin Güran'dan 21 Ağustos günü Kur'an kursundan çıktıktan sonra en son kameraya takıldığı saat 15:15'ten sonra bir daha haber alınamamıştı. DW Türkçe'nin haberine göre savcılık Güran'ın cesedinin 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmasının ardından bölgedeki kameraların yeniden incelenmesi talimatını verdi. Özellikle 21 Ağustos günü cesedin bulunduğu dere yatağına gidip biri olup olmadığının araştırılması istendi. Yapılan çalışma sonucunda köyün yakınlarındaki bir askeri üssün kamerasının Narin Güran'ın bulunduğu yeri gördüğü belirlendi.

Kameralar incelendiğinde, 21 Ağustos günü saat 15:40 ile 16:30 arasında bir aracın dere yatağına park edilmiş şeklinde durduğu görüldü. Jandarma, yaptığı çalışma sonucunda bu aracın köyde yaşayan sıva ustası Nevzat Bahtiyar'a ait olduğunu tespit etti. Gözaltındaki Nevzat Bahtiyar da suçunu itiraf etti.

Şüphelilerin 11 Eylül'de Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılacağı öğrenildi. 

YERLİKAYA: SORUŞTURMADA ARTIK KONU ADLİYENİN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yerlikaya, soruşturmada gelinen aşamaya ilişkin, "Şu anda 4 savcı kollukla beraber bu işi yürütüyor. Hep beraber ne olacağını göreceğiz" dedi. Yerlikaya, "Gözaltı sayısı artabilir mi?" sorusuna, "Savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa süreç devam eder. Detayı Adalet Bakanımız paylaşır. Tamamen onun görev alanı" yanıtını verdi

Yerlikaya, "Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek. Ben her zaman göreve geldiğimden beri biliyorsunuz şunu söylüyorum; biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek; ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Gelinen noktada artık konu tamamen adliyenin" diye konuştu. 

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise Narin Güran hakkındaki sosyal medya paylaşımlarının yüzde 38,3'ünün bot hesaplar tarafından yapıldığını, bu içeriklerin yüzde 76'sının ise provokatif amaçlı ve olumsuz olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 8 Eylül'de mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde saat 08.45'te cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Narin'in cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Tavşantepe Mahallesi mezarlığında dün toprağa verildi.

Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül'de tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sulama kanalına giren 14 yaşındaki Muhammed boğuldu

SONRAKİ HABER

Dış ticaret haddi temmuzda azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa