10 Eylül 2024 12:49

CHP heyetinden Diyarbakır Barosuna Narin Güran ziyareti

Narin Güran cinayetine dair Diyarbakır Barosunu ziyaret eden CHP heyeti, gerçeklerin açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması için çalışma yürüteceklerini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Parti Meclis (PM) üyeleri ve hukukçu milletvekilleri, kaybolduktan 19 gün sonra katledilmiş halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili Diyarbakır Barosunu ziyaret edip Baro Başkanı Nahit Eren ile görüştü.

Görüşme sırasında soruşturmaya dair kısa bir aktarımda bulunan Eren, herkesin adalet istediğini belirterek, Narin’in ölümünde sorumluluğu olan herkesin yargı önünde hesap vermesini istediklerini ifade etti. Eren, “Bir an önce faillerin tespiti ve yargı önüne çıkarılması temennimiz” dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ HEDEF ALAN, KALBİ KURUMUŞ BİR GÜRUH VAR"

Ardından konuşan Asu Kaya, “Narin’i küçük bir çuvala sığdırdılar ama 85 milyonun vicdanı o çuvala sığmadı” diyerek, Türkiye’nin Narin için ayakta olduğunu söyledi.

"Sorumlular toplumsal yaşamda doğal şiddet ortamının uygun olmasını bizzat yaratandır" diyen CHP'li Kaya, "Cinsiyetçi tahakkümü kutsayan bu çağ dışı anlayış, bu vahşetin ta kendisidir. İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan, zihni kurumuş, kalbi kurumuş, insanlığını kaybetmiş bir güruh var. Biz bugün Narin’in acısını paylaşmaya geldik” ifadelerini kullandı. 

Kaya, Narin’i katledenlerin bulunarak, yargı önünde cezalandırılması için dosyanın takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

"GELİNLİKLE ANILMAMALIYDI"

Gazetecilerin, Narin’in tabutunun üstüne konulan gelinlikle ilgili ne düşündüğü sorusuna ise Kaya, şu yanıtı verdi:

“O gelinliği yakının düğünü olduğu için, kendisi istediği söylendi. 8 yaşındaki bir çocuğa… Okullar açıldı, sırasında olması gereken bir çocuk, tabutun içine sığdırıldı. Üzerine de bir gelinlik konuldu. Bu bize çok şey gösteriyor. Gerici zihniyet, kız çocuğuna sadece gelinliği… O gelinlik başkaları için uygunsa aslında bize çok şey gösteriyor. O çocuk gelinlikle anılmamalıydı.”

TÜİK KAYIP ÇOCUKLARA İLİŞKİN VERİ PAYLAŞMIYO

CHP Hukuk Komisyonu üyesi Süleyman Gürbüz de Narin’in soruşturmasını aydınlatmak için bir heyet oluşturduklarını söyledi.

Narin dosyasının adaletli bir sonuca ulaşması için kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gürbüz, olayın aydınlatılması noktasında çalışma yürüteceklerini kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2016’dan bu yana kayıp çocuklara ilişkin hiçbir veri paylaşmadığını hatırlatan Gürbüz, “TÜİK, çalışanın cebine el atıyor ve gerçek olmayan verilerle milletin alacağı maaşa engel oluyor ama çocuklarla ilgili hiçbir veri paylaşmıyor. Veri yoksa, mevcut durumu bilmiyorsanız, kayıp çocuklarla ilgili nasıl bir politika yürüteceksiniz? Devletin yönetilme biçimi, devlet kurumlarının ne duruma geldiğinin açıkça gösteriyor” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti’li Tiryaki: Polis işçilere tehdidini neye dayandırmaktadır?

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'nun istinaftaki hakaret davasına bilimsel mütalaa sunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa