10 Eylül 2024 13:12

Temelli'den DEM Parti'yi hedef alan Muharrem İnce'ye yanıt: Suç ortaklığıdır

"Narin’in katledilmesini siyasallaştırmaya çalışan DEM’liler Allah belanızı versin" diyen Muharrem İnce'ye yanıt veren DEM Partili Sezai Temelli "Beddua edecek hale düşmek suç ortaklığıdır" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Memleket Partisi Muharrem İnce'nin DEM Parti'nin İstanbul Milletvekili Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın eylemde yaptığı konuşmayı alıntılayarak yaptığı "Allah belanızı versin" paylaşımı tepki çekti. İnce'ye yanıt veren DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Allah senin belanı versin; bir çocuğun katline karşı çıkmak yerine karşı çıkanlara beddua edecek hale düşmek suç ortaklığıdır…" diyerek tepki gösterdi.

Muharrem İnce dün X hesabından DEM Parti'nin İstanbul Milletvekili Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın açıklamasını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, "Hepimizin içini dağlayan Narin’in katledilmesi olayını siyasallaştırmaya ve bu acıdan siyasi rant devşirmeye çalışan DEM’liler Allah belanızı versin!" sözlerini sarfetti. 

"BİR ÇOCUĞUN KATLİNE KARŞI ÇIKANLARA BEDDUA ETMEK SUÇ ORTAKLIĞIDIR

DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli sosyal medya hesabından İnce'nin paylaşımına tepki gösterdi. İnce'nin açıklamasını alıntılayan Temelli, "Allah senin belanı versin; bir çocuğun katline karşı çıkmak yerine karşı çıkanlara beddua edecek hale düşmek suç ortaklığıdır…" dedi.

AYŞEGÜL DOĞAN: İKBAL KAPILARI KÜRT DÜŞMANLIĞIYLA AÇILMAZ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da İnce'ye "Bu telaşın nedenini tahmin ediyoruz. Beyefendiyi düştüğü çukurlardan DEM Parti düşmanlığı bile çıkaramaz. Çoktan kapanan 'ikbal kapıları' Kürt düşmanlığıyla da açılmaz" diye yanıt verdi.

DEM Parti'den yapılan yazılı açıklamada da "Her gün bu ülkede kadınların ve çocukların katledilmesi, şiddetin günlük yaşamın bir parçası olması 8 yaşındaki Narin’in katledilmesiyle birlikte toplumsal infiale ve büyük bir öfkeye yol açmıştır. Bu ölümlerdeki siyasi sorumluluklarını saklama telaşıyla partimizi hedef alan HÜDAPAR ve ortaklarının telaşını anlıyoruz. Ancak siyaseten tükenmiş, halk nezdinde hiçbir karşılığının olmadığı ortaya çıkmış olan Muharrem İnce gibi isimlerin bu cepheye katılması, kendini bilmez küçük hesaplarla partimizi hedef alması ibretliktir. Saray nimetlerinden yararlanmak için her türlü siyasi ahlaksızlığa soyunanlara ise halkımız hak ettikleri cevabı vermiştir ve gelecekte de verecektir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savcı, gazeteci Can Ataklı için 3 yıl hapis cezası istedi

SONRAKİ HABER

Avukat örgütleri: Yargı çocuklara yönelik suça karşı hassasiyetle davranmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa