10 Eylül 2024 13:32

TPD: Çocuklara yaşatılan kötülüğün, ödüllendirilen cezasızlığın da tanığıyız

Türkiye Psikiyatri Derneği, çocukların güvenliği için adalet çağrısında bulundu. Açıklamada, "8 yaşında bir çocuğun katledilmesi, toplumun geleceğini de yaralayan bir suçtur" ifadeleri kullanıldı.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Türkiye Psikiyatri Derneği, çocukların güvenliği ve haklarının korunmasını vurguladığı yazılı bir açıklama yayımladı. Dernek, açıklamada adalet çağrısında bulundu.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Narin Güran'ın katledilmesini kınayıp, çocukların sistematik olarak tarikatlar, erkek egemenliği ve bu karanlığı koruyan politikalar tarafından istismar edilmesine karşı derin bir üzüntü ve öfke içinde olduklarını belirtti.

"ÇOCUKLAR GÜVENDE DEĞİLSE GELECEKTEN BAHSEDEMEYİZ"

Çocukların güvende olmadığı bir ortamda ruhsal sağlıktan ve umut dolu yarınlardan bahsetmenin mümkün olmadığını vurgulayan dernek, aile kavramının kutsanıp, kadının yok sayıldığı cinsiyetçi karanlığın uzun zamandır çocuklar üzerinde etkisini gösterdiğini ifade etti. 

"KARANLIK DÜZEN ADALETİN ZAAFINDAN BESLENİYOR"

Türkiye Psikiyatri Derneği, bu karanlık düzenin güç aldığı kaynakları da işaret ediyor. Adalet sisteminin failleri koruması, çocuk annelerin görmezden gelinmesi ve istismarcıların beraat ettirilmesi için çocuklardan onay aranması gibi akıl almaz zihniyetlerin bu karanlığı beslediği dile getiriliyor. Ayrıca açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nden hukuksuz bir şekilde çıkılması ve çocukları cinsel istismardan koruyan Lanzarote Sözleşmesi'nin hedef gösterilmesi gibi uygulamalar da çocukların güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

"ÇOCUKLUK ACILARININ TANIKLARIYIZ"

Ruh sağlığı çalışanları olarak çocukların yaşadığı acıların tanığı olduklarını belirten Türkiye Psikiyatri Derneği, bu kabul edilemez suçların nasıl görmezden gelinip gizlenmeye çalışıldığını, suça maruz kalanların yalnızlaştırıldığını ve faillerin ödüllendirildiğini vurguladı.

"GELECEĞİMİZİ KORUMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM"

Çocukların korunamadığı, istismar edildiği ve katledildiği bir ortamda adaletin sağlanması gerektiğini belirten dernek, çocuk işçilerin emeklerinin sömürüldüğü, kadınların şiddetle katledildiği bir ülkede kötülüğe karşı çıkmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti. Sorumlular yargılanana ve her çocuk güvende olana dek bu karanlık düzene karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Narin'in davasına müdahil olacağız

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi: Eğitim yılı yoksulluğun, eşitsizliğin, dinselleşmenin gölgesinde başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa