Söke’de ücretsiz okul servisleri iptal edildi: "Ulaşıma mı beslenmeye mi para vereceğiz?"

Aydın'ın Söke ilçesinde "tasarruf tedbirleri" kapsamında ücretsiz okul servisleri iptal edildi. Duruma tepki gösteren veliler, ücretsiz servis talep ediyor.

10 Eylül 2024 13:45
Paylaş

Tahsine SARAN
Aydın

Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “tasarruf tedbirleri” kapsamında 9 mahallenin muhtarlıklarına gönderdiği yazıyla ücretsiz taşımacılığın iptal edildiğini bildirdi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu köylerdeki ücretsiz taşımalı eğitimi iptal etmesine ilişkin velilerin tepkisi sürüyor.

Taşımalı eğitimin iptaline karşı, Evrensel’e konuşan veliler “Biz kız çocuklarımızın tarlada çalışmasını değil, okumasını istiyoruz” dedi. Veliler, kararın iptaline ilişkin Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdikleri dilekçenin takipçisi olduğunu söyledi.

"ULAŞIMA MI BESLENMEYE Mİ PARA VERECEĞİZ?"

Velilerden Halime Ulutaş, “Evlatlarımızın mahallelerden servislerle alınmasını istiyoruz. Çoğumuzun ekonomik gücü yetersiz. Ulaşıma mı beslenmeye mi para vereceğiz?” diyor.

Veliler çözüm beklerken Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı’nın “Kız öğrenciler devletimizin sunduğu ücretsiz pansiyonlarda kalabilir, hem de yemeklerini bedava yiyebilirler” demesine tepki gösteren Ulutaş, “Çocuklarımızı koruyamayanlar bize pansiyon önerisinde bulunuyor. Biz nasıl güvenelim? Servisle çözülebilen bir mesele varken çocuklar niye başka yerde kalsın?” diyor.

‘İNDİRİM DEĞİL, ÜCRETSİZ SERVİS İSTİYORUZ’

Velilerden Meral Yıldız, “Bu süreç uzun bir süreç. Bir iki günlük bir şey değil ki idare edelim. Ücretsiz servisin kalkması ile çocuklarımızın yemeğinden kesmek zorunda kalacağız. Çünkü iki kata çıkan masrafı ödeyemeyiz” diyerek servis ücretlerinin indirimli değil, ücretsiz olması gerektiğini savundu.

Mucella Akcanerik ise taşımalı servis kaldırıldığı için kızına yeni bir okul aradıklarını söylüyor: “Akçakonak Mahallesi’ndeki minibüslerin yol güzergahı bize ters olduğu için okula götürmüyorlar. Nakil için üç haftadır okul geziyoruz. Okullarda kontenjan yok, İlçe Milli Eğitim ise ‘Bizlik bir şey yok’ diyor. Şimdi ne yapacağız?”

“Tasarruf eğitimden yapılmaz” diyen veliler bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade ediyorlar. 

ÖNCEKİ HABER

Sinemacı kadınlar 6'ncı kez İstanbul'da buluşuyor

SONRAKİ HABER

DEM Parti, Narin Güran cinayeti için Meclise araştırma önergesi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa