10 Eylül 2024 14:31

Erkan Baş: Numan Kurtulmuş gelip "Emir kuluyum" desin

Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret eden Erkan Baş, Numan Kurtulmuş’a seslendi: "Samimiyse yapması gereken tek şey kaldı: Silivri’ye gelecek ve diyecek ki, kusura bakmayın Can Bey biz de emir kuluyuz."

Ekran görüntüsü, ANKA'nın canlı yayınından alınmıştır. 

Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ı Silivri Cezaevinde ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Baş, “Biz Can Atalay’la ilgili hukuksuzluğu konuşmak için geldik ama Can kendisinden daha fazla Hatay halkını konuştu. Belki bedenen cezaevi duvarları arasında duruyor ama bütün dünyayı dikkatle takip ediyor” dedi.

Can Atalay ile, Narin Güran ve Ayşegül Ezgi Eygi’nin ölümünü, yurttaşın işsizlik ve yoksulluğunu konuştuklarını anlatan Baş, “Bu iktidar eliyle ülkenin anayasasız yönetildiğini, sermayenin önündeki bütün engellerin ortadan kaldırıldığını konuştuk” dedi. 

"PERVASIZLIK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Baş, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kendileri halkın içine çıkacak yüz bulamayanlar, bir milletvekilinin halkla buluşmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sokakta insanlar, yaşadıkları çaresizliği anlatabilecekleri bir iktidar partisi milletvekili bulamıyor. Sadece son birkaç gündür yaşananlar, adaletin, adında adalet olan bir parti tarafından nasıl katlediliğini görmek için yeter de artar bile. Bu pervasızlık her geçen gün artıyor."

NUMAN KURTULUŞ'A ÇAĞRI

Numan Kurtulmuş'a seslenen Erkan Baş, şunları kaydetti:

"Eğer bizimle konuştuklarında samimiyse yapması gereken tek şey kaldı. Silivri’ye gelecek ve diyecek ki, kusura bakmayın Can Bey, biz de emir kuluyuz. Ortada anayasa yok, adalet yok ama elimizden bir şey gelmiyor. Atalay adına söz veriyoruz; bu ülkeyi yobazlara, katillere, hırsızlara bırakmayacağız. Bu ülkede adalet mutlaka tecelli edecek.”

NE OLMUŞTU?

TİP'ten Hatay milletvekili seçilen, Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve vekilliği düşürülen Can Atalay, Anayasa Mahkemesinin (AYM) hak ihlali kararlarına rağmen cezaevinde tutulmaya devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu, AYM'nin "milletvekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde" kararı verdiği Can Atalay için muhalefet partilerinin başvurusu üzerine 16 Ağusos'ta olağanüstü toplanmıştı.

Oturumu sıra Gülizar Biçer Karaca’da olduğu halde Bekir Bozdağ'ın yönetmesi itirazlara neden olmuştu. Meclis İdare Amiri AKP'li Fehmi Alpay Özalan'ın başını çektiği AKP'li vekiller, kürsüde konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldırmış, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in ve CHP Milletvekili Okan Konuralp’in kaşını yarmıştı. Meclis Divanı'nın önü kana bulayan saldırı büyük tepki çekmişti.

Saldırı sonrası oturum Numan Kurtulmuş'un başkanlığında devam etmiş ve Ahmet Şık ile Alpay Özalan'a kınama cezası verilmişti. Konuşmaların ardından Can Atalay hakkındaki AYM kararlarının uygulanmamasıyla ilgili TBMM'de genel görüşme yapılması önerisi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedilmişti.

Can Atalay, 27 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, vekilliğinin düşürülmesi ve tahliye edilmemesiyle ilgili krizin çözülmemesi halinde sürekli büyüyeceğini belirtmiş ve yeni bir Meclis oturumunun önemli bir fırsat olabileceğini ifade etmişti.

CHP, 3 Eylül tarihinde yaptığı başvuruyla TBMM'yi Can Atalay için 10 Eylül'de bir kez daha olağanüstü toplanmaya çağırmıştı. 8 Eylül'de ise Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başvuruyu reddettiği duyurulmuştu. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar korumasız ve geleceksiz, eğitim enkaz

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de kadınlar Narin için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa