10 Eylül 2024 14:46

Kocaeli'de kadınlar Narin için yürüdü

Narin Güran cinayetini protesto etmek için Kocaeli'de yürüyen yüzlerce kadın, “8 yaşındaki bir kız çocuğunu 19 gün boyunca neden bulamadınız. Bu ihmalin sorumlusu kim veya kimler" diye sordu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran için Kocaeli' de yüzlerce kadın yürüdü. İzmit Belediye İşhanı önünde toplanan kadınlar 'Adalet adalet Narin için adalet', 'Koruma, aklama, suça ortak olma', 'Çocuk cinayetleri politiktir' sloganlarıyla İnsan Hakları Parkına yürüdü.

Kitle adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen kadın sekreteri Aynur Işık "Narin ile ilgili aramaların titizlikle yapıldığı sıklıkla ifade edilmiş olsa da bizler unutmadık; onca şüphe varken aydınlatılmamış olan Rabia Naz'ı, Leyla Aydemir'i, Irmak Ecrin Gülnaz'ın ölümlerini. Gülistan Doku' nun dört buçuk yıldır bulunamamasını. Şüphelinin nüfuzlu kişilerle bağı var diyerek üzerine gidilmeyişini hatırlıyoruz ve asla unutmuyoruz. Şimdi de Narin için soruyoruz, Narin'in katili kim? Narin kaybolduktan 10 gün sonra yayın yasağı neden getirildi? Kimi Kimleri korumak için getirildi? Yayın yasağı yetmiyormuş gibi, devlet Narin'in kaybı ile ilgili kamuoyuna tek bir açıklama bile yapmadı. Milyonlar Narin'den haber beklerken neden sustunuz? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soruyoruz: İstihbaratınızla bu kadar övünürken, nasıl oluyor da 120 haneli bir köyde, dört tarafı, girişi çıkışı mobese ile izlenen, birçok yerinde jandarma kontrol noktası olan küçücük köyde 8 yaşındaki bir kız çocuğunu 19 gün boyunca neden bulamadınız. Bu ihmalin sorumlusu kim veya kimler" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erkan Baş: Numan Kurtulmuş gelip "Emir kuluyum" desin

SONRAKİ HABER

SGK, Laron Sendromlu hastaların ilacını da karşılamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa