10 Eylül 2024 15:33

Erdoğan'dan iç tartışmaların arttığı partisine: "Kulak asmayın, moral bozmayın"

İç tartışmaların arttığı AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan “Fitne tüccarlarına kulak asmayın” dedi. Yoksulluk karşısında vatandaşa yanıtı ise yine “Farkındayız” oldu.

Fotoğraf: Murat Kula/TCCB

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yerel seçimde birinci olamamasının ardından iç tartışmaların arttığı partisini uyaran Erdoğan, “Fitne tüccarlarına kulak asmayın” dedi. Erdoğan kongre sürecinde değişime işaret etti.

23 yıldır vatandaşları ayrıştırmadan kucaklaştıklarını, AKP'nin 23 yıl boyunca engellendiğini ve vesayet teşebbüslerinin hedefi olduğunu savunan Erdoğan, “23 yıl boyunca nelerle uğraştığımızı sizler çok çok iyi biliyorsunuz. Bugüne kadar nice operasyonların, vesayet teşebbüslerinin hedefi olduk. Partimizin içine nifak tohumları ekilmek istendi. Bizi yavaşlatmak için önümüzde nice engeller konuldu. İçeriden dışarıdan, kendini ülkenin sahibi gören elitlerden, belli sermaye çevrelerinden nice saldırılar geldi” dedi.

ARTAN YOKSULLUĞA YANIT: FARKINDAYIZ

Kemer sıkma politikaların yönelik tepkilere de değinen Erdoğan, vatandaşların çektiği hiçbir sıkıntıya gözlerini kapatmadıkları öne sürerek, “İşçimizin, emeklimizin, çiftçimizin hayat pahalılığı sebebiyle karşılaştığı zorlukların farkındayız. Milletin derdi, bizim derdimizdir. Milletimizin her şikayetinin başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

Erdoğan, “Bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek var, hayat pahalılığını sona erdirmek var" dese de emekçilerin hangi sorunlarına ne çözümler ürettiklerine ilişkin bir paylaşımda bulunmadı.

CHP’YE DİLRUBA ÇIKIŞI

Konuşmasında CHP’yi hedef alan Erdoğan, sokak röportajı nedeniyle gözaltına alındıktan sonra CHP’de protokole oturtulan Dilruba Kayserilioğlu’na da tepki gösterdi. Erdoğan, “Değiştik dediler, normalleştik dediler, eski alışkanlıklarımızı terk ettik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu partiyi cumhura hakaret edenleri himaye partisine dönüştürdüler” dedi.

"YENİLENMİŞ BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

AKP’nin kongre sürecine de değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Muhalefetin kendi kendine şişirdiği balon sönmekte, Türk siyasetinde taşlar yerli yerine oturmaktadır. MKYK toplantısında aldığımız kararla kongre maratonumuzu resmen başlattık. Kendimizi bu vesileyle tekrar tartacak, kendimizi gözden geçirecek, yenilenmiş bir şekilde yola devam edeceğiz. Fitne tüccarlarına lütfen kulak asmayın. Kendini dev aynasında gören muhterislerin moralinizi bozmasına asla izin vermeyin.” (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Befesa işçileri: "Kazanacağız, geri dönüş yok"

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de yurt sonuçları açıklandı: Öğrencilerin yarısı açıkta kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa