10 Eylül 2024 15:40

ODTÜ’de yurt sonuçları açıklandı: Öğrencilerin yarısı açıkta kaldı

ODTÜ’de yurt başvurularının sonuçları açıklandı. Başvuran 1465 öğrencinden sadece 758’i yurtlara yerleşebildi.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

ODTÜ’de yurt başvurularının sonuçları açıklandı.  Başvuran 1465 öğrencinden sadece 758’i yerleşirken öğrencilerin yüzde 48’i açıkta kaldı. Okula derece ile giren fakat açıkta kalan bir öğrenci, “Yurt garantisiyle KYK yurduna başvurmamıştım. Özel yurt ya da eve çıkmaya kimin gücü yeter bu devirde” dedi.

ODTÜ’de 2019’dan bu yana barınma krizi, yetersiz yemekhane ve ring seferleri gibi sorunlar gittikçe derinleşiyor.  Bu yılın yurt başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre  başvuran 1465 öğrenciden 758 öğrenci yurtlara yerleşirken 707 öğrenci ise açıkta kaldı. Erkek yurtlarına başvuru yapan 850 öğrenciden 400 öğrenci, kadın yurtlarına başvuran 615 öğrenciden ise 358 öğrenci yurtlara yerleşebildi.  Başvuru yapan öğrencilerden yüzde 48’i açıkta kalmış oldu.

DERECEYLE GİREN ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI

Yurtlara başvuru yapan öğrencilerden bazıları ise yurt başvurularını göremediklerini belirtti. Sosyal medyada okulun itiraf sayfasına atılan mesajda bir öğrenci, ODTÜ’ye dereceyle ve ilk tercihi ile girdiğini, yurt garantisine güvenerek KYK yurtlarına başvurmadığını anlattı. Öğrenci, “Yurt başvurum yok gözüküyor, halbuki ben seçili kaydımı bile görebiliyorum sitede. Nereye ulaşabiliriz? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim yoksa benim ODTÜ kariyeri başlamadan bitecek” dedi.

‘ÖZEL YURDA KİMİN GÜCÜ YETER’

Öğrenci, Yurtlar Müdürlüğünün bu durumun öğrencilerin suçu olduğunu söylediğini, fakat başvurularında eksik bir kısım olup olmadığının hala farkında olmadıklarını ifade ederek, “Başvurularda eksik var ise dahi bu durumun hiçbir aşamada bize iletmediler. Özel yurt ya da eve çıkmaya kimin gücü yeter bu devirde. Öyle bir çıkmazın içindeyiz açıkçası. Derece yapmasaydım daha iyiydi. Muhtemelen KYK’ye başvururdum en azından” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan iç tartışmaların arttığı partisine: "Kulak asmayın, moral bozmayın"

SONRAKİ HABER

Fransa’da hükümet tartışmaları: Le Pen, Macron’a can simidi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa