10 Eylül 2024 19:37

Adana'da Narin Güran için adalet yürüyüşü: Narin'in ölümü organize bir cinayet

Narin Güran’ın katledilmesinin ardından Adana’da bir araya gelen yurttaşlar, adalet talebiyle yürüdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da İnönü Parkı’nda toplanan kitle ellerinde “Narin için adalet, adalet için mücadeleye”, “Narin’in faillerini koruma, aklama, yargıla” yazılı dövizlerle Atatürk Parkı’na yürüyüş düzenledi.

“NARİN’İN ÖLÜMÜ MÜNFERİT DEĞİL”

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını DEM Parti Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya okudu. Kaya, çocuklara yönelik işlenen suçların soruşturmasının etkin bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgularken, Narin Güran’ın kaybolduğu süreçte etkin bir soruşturma yürütülmemesinin halkta büyük bir infial yarattığını belirtti. Kaya, “Narin’in cenazesinin üç kez aranan bir dere yatağında bulunması, yetkililerin sorumluluğunu ve zafiyetini ortaya koymaktadır” dedi.

“TÜRKİYE KAYIP ÇOCUK VAKALARINDA İLK SIRALARDA”

Kaya, Türkiye’nin kayıp çocuk vakalarında dünyada ilk sıralarda olduğunu hatırlattı. Ceylan Önkol, Berkin Elvan, Uğur Kaymaz gibi çocukların da öldürüldüğünü anımsatarak, cezasızlık politikalarının failleri cesaretlendirdiğini dile getirdi. Roboskî’de 34 kişiden 19’unun çocuk olduğunu, ancak sorumluların bulunmadığını ve yargılanmadığını söyledi.

Kaya, TÜİK’in 2016 yılından bu yana kayıp çocuk verisi açıklamadığını belirterek, 2008-2016 yılları arasında Türkiye’de resmi olarak kayıp başvurusu yapılan çocuk sayısının 104 bin 531 olduğunu vurguladı. “Ne yazık ki, çocukların akıbetini öğrenmek bir yana, faillerin yargılanması bile çoğu zaman mümkün olmamaktadır” dedi.

“ADALET TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, Narin Güran’ın faillerinin cezalandırılması için etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Narin için adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da darp şüphesi olan bebek yoğun bakıma alındı, anne tutuklandı

SONRAKİ HABER

Narin Güran'ın 2009'da ölen ablasının ölümüne ilişkin de soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa