10 Eylül 2024 22:51

Hatay’da Narin için eylem: Çocukları koruyacak mekanizmaları hayata geçirin

Hatay Tabip Odası ve KESK Şubeler Platformu Narin Güran için açıklama yaparak, sorumluların açığa çıkarılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay Tabip Odası ve KESK Şubeler Platformu katledilen Narin Güran için basın açıklaması yaptı.

KESK, TTB Koordinasyon alanında yapılan açıklamayı SES Kadın Sekreteri Suzan Aslan okudu. Açıklamada, Narin’in katledilmesinde tüm sorumluların açığa çıkarılması istendi.

Aslan, “İstismara uğrayan, kamuoyunda gündem olan, yaşam hakkı elinden alınan her çocuğun hikayesi, bize çocuk koruma sisteminin, çocuklara yönelik ve çocukları da ilgilendiren konulardaki politikaların eksiklerini, zayıflıklarını, yanlışlıklarını göstermekte, aynı zamanda çocukları koruyacak bir sistem için neler yapılması gerektiğini göstermektedir” dedi.

Narin’in yaşadıkları ve ölümünün de çocukların korunmasındaki eksikleri ortaya serdiği belirtilen Aslan, “Sistemdeki her zaaf, çocuklara zarar vermek isteyenler için cesaretlendirici olmaktadır” diye konuştu. 

Yakın zamanda Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamada ‘Her haneye bir aile danışmanı ataması’ söylemine şaşırdıklarını dile getiren Aslan, “Hizmetin mevcut durumu, etkisi ve sonuçları henüz değerlendirilmeden, risk tespitinde etkisi ölçülmeden, henüz her çocuğun izlenmesinin dahi etkin olarak gerçekleştirilmediği bir sistemde her ailenin danışmanı olacak şeklinde bir hizmet modelinin duyurusu doğru bir politika olarak değerlendirilmemektedir” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Aslan son olarak şunları söyledi:    

“Bizler örgütlü olduğumuz her alanda çocukların haklarının korunması, etkili- çocukları koruyan çocuk koruma politikalarının hayata geçirilmesi, hak temelli, adil ve gerçekliği olan bir 'çocuk koruma sistemi' inşa edilmesi için çocukların haklarını ihlal eden ve geleceklerini karartan politikaların değiştirilmesi için sorumluluk almaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Çocukları koruyacak mekanizmaları hayata geçirin.” (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM: İsrail, çocuk felci aşılamasına giden BM konvoyunu silah zoruyla alıkoydu

SONRAKİ HABER

Adana'da kamyona çarpmamak için manevra yapan öğrenci servisi devrildi: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa