11 Eylül 2024 05:27

Çiftay Madencilik’ten İliç’te işçi kıyımı

İlliç faciasının sorumlusu firmalar, madenin kapanmasının faturasını işçiye kesti. Anagol'dun taşeronu Çiftay, 440 işçiye "Ya 6 ay ücretsiz izne çıkın ya da işten atacağız" dedi.

Fotoğraf: AFAD

Paylaş

İliçi'te Anagold’un taşeronu Çiftay Madencilik şirketi 440 işçiyi işten çıkardı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeninde liç yığının kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Anagold’un taşeronu Çiftay Madencilik, 440 işçiyi işten çıkardı. Şirket tarafından işçilere gönderilen mesajda, “Değerli çalışanımız 13 Şubat 2024 Salı günü meydana gelen toprak kayması sebebiyle maden sahasında tüm üretim faaliyetleri durdurulmuştur. İş miktarında azalma gerçekleştiğinden iş ve işçi planlamasının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Şirket olarak zor fakat kaçınılmaz kararlar alarak bazı çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak mecburiyetindeyiz. Üzülerek sizleri de bu kapsamda değerlendirmek zorunda kalıyoruz. Sürecin en hassas şekilde yönetilmesi ve haklarınızın korunması için 2 öneri sunulmaktadır;

- 6 aylık ücretsiz izne çıkma talebinde bulunursanız bu talep kabul edilecek olup ihtiyaç halinde öncelikli olarak işe davet edileceksiniz.

- Ücretsiz izni tercih etmemeniz durumunda yasal haklarınız ara buluculuk yöntemiyle ödenerek çıkış işleminiz gerçekleştirilecektir. Kararınızı öğrenmek için gün içinde insan kaynakları tarafından aranacaksınız.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimine saldırıp ağır yaralayan saldırgan adliyede

SONRAKİ HABER

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan: “Neden korkuyorsunuz, kimi koruyorsunuz?”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa