11 Eylül 2024 11:46
Son Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2024 13:31

Nihal ve Bahar Candan 3. kez hakim karşısına çıktı

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Nihal ve Bahar Candan üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

DHA'nın videosundan alınan ekran görüntüsü.

Paylaş

Nihal Candan ve Bahar Candan bugün dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından haklarında soruşturma başlatılan ve Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen davanın görülmesine bugün devam ediliyor.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesi Nihal Candan adliyeye geldi.

DHA'nın aktardığı habere göre, savunmasında suçlamaları kabul etmeyen ve tutuklu kaldığı süre boyunca olumsuz etkilendiğini belirten Nihal Candan, "İddianamede bana yönelik açık bir suçlama göremiyorum. Ben bir toplantıya katılmadım. Ben yanlış birisi ile 2021 yılında beraber oldum. Kendini Kaan olarak farklı bir isimle tanıtan birisi bana gerçek mesleğini de söylemez. İddianamede örgüt lideri olarak bahsedilen Onur Apaydın kendisinin iş insanı olduğunu, aktif para kazanan biri olduğunu ve benden çok hoşlandığını söyledi. Ben o dönemde anksiyete problemleri yaşıyordum. Bu nedenle özel hayatım ile ilgili yanlış bir karar verdim" dedi.

Apaydın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade eden Nihal Candan, "Onur Apaydın benim bildiğim kadarıyla gece kulüplerine ortaktı o dönemde. Ben uzaklaştırma kararı aldırdım Onur Apaydın hakkında. Bu kararı aldırmam soruşturma sürecinden önceydi. Ben operasyon yapılacak, kardeşim ile beni yaka paça gözaltına alacaklar bunlara ihtimal vermiyordum. 2 gün şehri dolaştırıp poz verdirdiler" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nahit Eren'den soruşturma açıklaması: Gizliliği ihlal edenleri biliyoruz

SONRAKİ HABER

ABD ve Avrupa'dan, İran’a yeni yaptırım kararı: Blinken, Rusya'nın İran'dan yeni füzeler aldığını söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa