11 Eylül 2024 14:52
Son Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2024 15:44

AKP'li Galip Ensarioğlu: Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yok

Narin Güran'ın cinayeti ve ailesi hakkında yaptığı açıklamaları tepki çeken AKP'li Galip Ensarioğlu, "Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur" açıklaması yaptı.

Ekran görüntüsü Sözcü TV yayınından alınmıştır 

Paylaş

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni derede bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" açıklamaları tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu "Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım" açıklamasının ardından siyaseti bırakmayı düşünmediği yönünde açıklama yaptı.

Ensarioğlu, Sözcü TV’ye yaptığı açıklamada sözlerinin çarptıldığını ve "yargısız infaz" yapıldığını savundu. Haberde, Ensarioğlu'nun "Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı." dediği belirtildi.

"SİYASETİ BIRAKMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK"

Ensarioğlu "siyaseti bırakabileceği" yönünde haberler çıkmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama daha yaparak, "Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur. Aksine, ülkeme ve milletime hizmet etme konusundaki kararlılığım artarak devam etmektedir. Yoluma emin adımlarla devam edeceğim ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için tüm enerjimi bu yolda harcayacağım" dedi.

Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada katledilen Narin’in yıllar öncesi vefat eden dedesi ile arkadaş olduğunun söyleyen AKP’li Ensarioğlu, "Siyasetçiyim diye yalan mı söylemem lazım. Tanıdığım bir aileyi ‘tanımıyorum’ mu diyeyim. ‘Tanımıyorum’ desem yalan söylemiş olacağım. Ailenin siyasi aidiyeti üzerinden yorumlar yapılıyor. Ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var? Hizbullahçı değil ama merkez sağda siyaset yapmış bir aile. Vahşi bir cinayette ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var?" söylemini sürdürdü. 

Ensarioğlu, Serbestiyet'ten Onur Erkan'a da konuştu. DEM Partilileri hedef alarak sözlerinin "siyasi kazanç elde etmek için" çarpıtıldığını savundu.

Narin Güran cinayetine dair soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerle ilgili ise "Aileden gözaltına alınanların olması, gözaltına alınmayanlar da dahil bütün ailenin suçlu olduğu anlamına gelmez. Ayrıca gözaltına alınan herkes kesinlikle suçludur da denemez elbette. Soruşturma henüz devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Gizlilik kararı olduğu için önceki açıklamasını yaptığını ileri süren Ensarioğlu'nun cinayete dair bazı açıklamalarda bulunması dikkat çekti. Ensarioğlu, "Narin’in Kuran kursundan çıkarken başında bulunan tülbenti ailesiyle birlikte yaşadığı evinde bulundu. Bu önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor. Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş. Bunlar, Narin’in 'görmemesi gereken' bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi." dedi.

Ailenin HÜDA PAR’la ilgileri olmadığını savunan Ensarioğlu, "Aile ağırlıklı olarak Refah geleneğinden gelen bir aile. O aileden bir dönem İYİ Parti’de il yöneticiliği yapan oldu. Halen AK Parti Bağlar ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri var. Ailedekiler, Molla Gürani’nin torunları olduklarını söyler. Güran soyadı da oradan geliyor." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadın öğretmene şiddet ve mobbing davasıı: Failleri korumayın, gerçek adaleti sağlayın

SONRAKİ HABER

Elif'i hakkında uzaklaştırma kararı olan eski erkek arkadaşı öldürmüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa