11 Eylül 2024 15:57

KCDP'den "6284 için seferberlik" kampanyası

KCDP Kadın Meclisleri, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için 6284 için seferberlik kampanyası başlattığını duyurdu.

Fotoğraf: KCDP

Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Kadın Meclisleri, İstanbul Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için 6284 için seferberlik kampanyası başlattığını duyurdu. Toplantıya platformun çağrısıyla siyasi parti, dernek, sendika temsilcileri de katıldı.

Basın toplantısında açılış konuşmasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim yaptı. Ataselim, “İktidar aile odaklı politikaları dilinden düşürmese de bizim 6284 sayılı bir kanunumuz var. Bu kanun; önleme, koruma, kovuşturma, politika cezasılığı ortadan kaldırma, kadınları güçlendirme gibi bütünsel politikalar geliştirme mantığına ve yaklaşımına sahiptir. Bu kanunun içeriğinde ne var? Bir kadın şiddete uğradığında ya da şiddete uğrama tehlikesi altında olduğunda sizin korunmanızı sağlar bu kanun. Uzaklaştırılma kararı, sığınaklara yerleştirilme, elektronik kelepçe, zorlama hapis kararı gibi çok kapsamlı haklar barındırır. Onu uygulatmak için eğitimler, seminerler düzenleyeceğiz. Ülkenin dört bir yanında bir kadın şiddete uğradığında onun yanında olacağız. Bunu yaparken de hep birlikte olalım istiyoruz. Bu nedenle bir seferlik başlattığımızı buradan duyuruyoruz" dedi. Kadına yönelik şiddeti engellemenin çözümünün aile odaklı politikaların değil 6284’ün etkin uygulanması olduğunu ekledi.

Ataselim’in ardından Genç Feministler Federasyonu temsilcisi Güneş Akşahin söz aldı ekonomik olarak aileye bağımlı genç kadınların istedikleri hayatı yaşayamadıklarını söyledi. . Tüik’in işgücü raporuna göre 15-24 yaşları arasında olup ne istihdamda ne eğitimde olan büyük bir kesim olduğuna dikkat çeken Akşahin, "AKP hükümeti genç kadınları eğitimden ve istihdamdan uzaklaştırıyor. Bu da genç kadınları şiddete daha açık hale getiriyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meta'dan Narin soruşturması açıklaması: Mesajlara sahip değiliz

SONRAKİ HABER

108 milyon yurttaşın kişisel verilerinin çalınması Meclis gündemine taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa