11 Eylül 2024 17:42

Dilruba adına özür dileyen Özgür Özel: Sıra Erdoğan'da, "Sürtük" dediklerinden özür dilesin

Dilruba Kayserilioğlu adına özür dileyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Şimdi sıra Sayın Erdoğan'da. O da söylediği sözler için özür dilesin. Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın" dedi.

Fotoğraf: Tezcan Ekizler/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik "Önce özür dilesin" sözlerine yanıt verdi.

Özel, "Dilruba'nın söylediği sözlerden alınmış, üzülmüş, kendini kötü hissetmiş kim varsa Dilruba adına özür dilerim. Şimdi sıra Sayın Erdoğan'da. Özellikle CHP'li seçmenleri hedef alarak 'Terörist', 'Çürük' dedikleri ya da Gezi'ye katılanlara 'Sürtük' dediği ifadeler… Kendisinden olmayanları üzdü. Şimdi onlardan bir özür dilesin ve Türkiye normalleşmede yeni bir aşamaya geçsin" dedi.

"ERDOĞAN TESLİM OLMUŞTUR"

Özel ''Sayın Erdoğan'ın açıklamalarını büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla izliyorum. Maalesef Sayın Erdoğan, normalleşme sürecinin AK Partiye zarar verdiği iddiasına teslim olmuştur. Yanındakilerin bize normalleşme yaramıyor, CHP'ye yarıyor, normalleşmeyi terk etmemiz, sertleşmemiz, yeniden kutuplaştırmamız lazım sözlerine teslim olmuştur" dedi.

Özel, Erdoğan'ın, sokak röportajı nedeniyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu olayında 11 gün sonra, teğmenlerin kılıçlı yemini olayında 8 gün sonra ortaya koyduğu yaklaşımların başka açıklaması olamayacağını düşündüğünü söyledi.

Erdoğan'ın kavga, tartışma ve kutuplaşma ile siyasi düşüşüne engel olduğunu sandığını dile getiren Özel, "Oysa bu milletin sesini duymadığından, halk için değil başka çıkar çevreleri için belediyecilik yapan kadroların 31 Mart'ta cezalandırıldığını görmesi lazım. 31 Mart öncesinde kullandığımız temiz dil, sonrasında kendisinin bir zamanlar yumuşama dediği, şimdi normalleşme tanımlamasında bizimle birleştiği sürecin faydası ne banadır, ne partimedir. Bir faydası varsa bu ülkeyedir" dedi. 

"ERDOĞAN'A TELEFON AÇMAYI DÜŞÜNDÜM"

Erdoğan'ın kullandığı ifadelerin son derece sorunlu ifadeler olduğunu söyleyen Özel, "Dilruba meselesinde inanın dün Sayın Erdoğan'a bir telefon açmayı düşündüm. Bilmiyorsanız anlatayım, bilip de yapıyorsanız niye böyle yapıyorsunuz diyecektim ama Türkiye siyasetinde bu tip telefonlar falan… Belki biraz daha normalleşmek gerekecek bunları yapabilmek için. Hani bir büyüğümle, bir dostumla, bir arkadaşımla konuşur gibi konuşabilsek, arayıp diyeceğim ki, gerçekten bilmiyor musunuz? Bilip de böyle söylüyorsanız burası sorunlu" diye konuştu.

"DİLRUBA'NIN İFADELERİNİ DEĞİL İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAHİPLENİYORUM"

Dilruba Kayserilioğlu ile Aliağa Cezavi'nde yaptığı görüşmeyi hatırlatan Özel, "Dilruba'ya dedim ki bu sözlerin, -siyasileri bir kenara bırak, siyasiler hazmeder, hazmetmek zorunda- bir grup seçmeni, bir grup insanı üzmüş olabilir, bunu telafi etmekte fayda var. Dilruba kendi değerlendirmesini yapacak dedim. İçeride odada görüştüğümde dedim ki bu ifadelerden üzüldüğünü söylemekte fayda var. Ertesi gün Dilruba ile telefonda görüştüm, yine söyledim. Erdoğan diyor ki Dilruba'nın ifadelerini sahipleniyor. Dilruba'nın ifadelerini değil, ifade özgürlüğünü sahipleniyorum ve böylesi bir meseleden kişilerin tutuklanıp cezaevine konulmasını yanlış ve adaletsiz buluyorum" dedi.

"ŞİMDİ SIRA SAYIN ERDOĞAN'DA"

Erdoğan'ın "Özgür Özel özür dilesin" sözlerini hatırlatan CHP lideri, şunları kaydetti:

"Ben ne demişim de özür dileyeyim, ne için özür dileyeyim? Ama bir özür istiyorsa ve Dilruba açıklamalarına baktığımızda -kendi takdiridir- bir telafi etmediyse, bana düşüyorsa ben şunu söyleyeyim: Dilruba'nın söylediği sözlerden alınmış, üzülmüş, kendini kötü hissetmiş kim varsa Dilruba adına özür dilerim. Şimdi sıra Sayın Erdoğan'da."

"ERDOĞAN DA ÖZÜR DİLESİN, TÜRKİYE NORMALLEŞMEDE YENİ BİR AŞAMAYA GEÇSİN"

"Sayın Erdoğan, Dilruba'nın bunları söylemesi yasak ama AK Partiye müzahir kalemlerin, AK Partiye yakın isimlerin hatta yöneticilerin, ağzına geleni söylemesi, Atatürk'e hakaretler etmesi, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına hakaret etmesi, CHP seçmenine hakaret etmesi imtiyaz olabilir mi? Ben de kendisine diyorum ki başta kendisinin özellikle CHP'li seçmenleri hedef alarak 'Terörist, çürük' dedikleri ya da Gezi'ye katılanlara 'Sürtük' dediği ifadeler… Kendisinden olmayanları üzdü. Şimdi Sayın Erdoğan da onlardan bir özür dilesin ve Türkiye yeni bir aşamaya geçsin.

Ben kendim kötü bir söz söylemedim, dilenecek bir özür yok ama Dilruba'nın sözlerini madem bize mal ediyorlar ya da geçmişte birisi köşe yazmış, 'bidon kafa' demiş, birisi köşe yazmış 'Göbeğini kaşıyan adam' demiş… Bunlar da AK Partili seçmeni üzmüş. AK Partili seçmenden bu sözü söyleyenler adına ben özür diliyorum. Hadi Sayın Erdoğan da bir adım atsın, o da söylediği sözler ve AK Partililerin söyleyip AK Partili olmayanları üzen bütün ifadeleri için özür dilesin; Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Millet bunu istiyor. Ben üzerime düşeni yaptım. Şimdi sıra Sayın Erdoğan'da. Uzatın mikrofonları, bakalım Sayın Erdoğan da bunu yapabilecek mi? Bunu yaparsa, üstüne bir de bu sürece verdiği katkıdan dolayı teşekkür de ederim."

''KAZI KAZAN GİBİ KAZIDIK''

Hulusi Akar’ın “Eğitimin amacı bilgi değildir; Allah korkusu ve kuldan utanmaktır” sözlerine tepki gösteren Özgür Özel, “Biz Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı, başka bir şey çıkmadı” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, dün (10 Eylül) yaptığı açıklamada “’Değiştik’ dediler, ‘Normalleştik’ dediler, ‘Eski alışkanlıklarımızı terk ettik’ dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı, 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular” demişti.

Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanması üzerinden CHP’ye tepki gösteren Erdoğan, “O fotoğraf Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır. CHP lideri Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Bora Kaplan'ın Fethi Koyuncu'ya "Anneni öldürürüm" tehdidi tutanakta

SONRAKİ HABER

İşçilerin kıdem tazminatını ödemeyen Tarsus Belediyesine haciz geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa