11 Eylül 2024 21:55

Muğla’da Narin Güran için adalet çağrısı: Çocuğa ve kadına yönelik şiddet politiktir

Menteşe Kadın Platformu Narin Güran cinayetini protesto etti. Kadınlar "Çocuğa ve kadına yönelik şiddet politiktir" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Muğla’da Menteşe Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kitle Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran için adalet talep edildi. Basın açıklamasını platformun sözcüsü Dilek Bulut okudu.

Açıklamada, Narin’in ölümünün üstünün örtülmeye çalışıldığı vurgulandı ve eleştirildi.

Dilek Bulut, Narin’in kaybolmasından ölümüne kadar geçen süreçte ihmallerin ve ataerkil zihniyetin etkili olduğunu belirtti. Bulut, getirilen yayın yasaklarının gerçeği gizlemeye yönelik bir çaba olduğunu ifade etti. “Çocuğa ve kadına yönelik şiddet politiktir” diyen Bulut, ataerkil şiddetin ve sistematik kadın düşmanlığının bu tür ölümlerin arkasındaki gerçek neden olduğunu dile getirdi.

Açıklamada ayrıca, Narin’in ölümüyle birlikte Türkiye’de birçok benzer vakada yaşanan adaletsizlikler hatırlatıldı. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının, 6284 sayılı yasanın uygulanmamasının ve Lanzarote Sözleşmesi’ne yönelik saldırıların kadın ve çocuklara yönelik şiddeti arttırdığına vurgu yapıldı.

Açıklamada Bulut, Narin Güran’ın katillerinin bulunup adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. “Gerçek katil, kadın düşmanlığına zemin hazırlayan bu zihniyettir. Narin’in katilleri yargılanana kadar mücadelemiz sürecek” denildi. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

11 Eylül kaynaklı hastalıklardan ölen itfaiyecilerin sayısı saldırıda ölenlerin sayısını geçti

SONRAKİ HABER

Evrensel’in gündeme taşıdığı tavuk kümesleri yerine lüks villalara dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa