12 Eylül 2024 16:00
Son Güncellenme Tarihi: 12 Eylül 2024 21:42

Narin Güran cinayeti | 22 şüpheliden 9'u hakkında tutuklama talep edildi

Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 22 şüphelinin Diyarbakır Adliyesi'ndeki sorguları tamamlandı. Şüphelilerden 9'u hakkında tutuklama talep edildi.

Fotoğraf: Ömer Yasin Ergin/AA

Paylaş

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin 12 saat süren savcılık sorguları tamamlandı. Şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sorguların tamamlanmasının ardından 9 kişi hakkında tutuklama, 3 kişi hakkında adli kontrol, 10 kişinin ise serbest bırakılması talep edildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlandı.

Savcılık, Aralarında Narin Güran'ın babası Arif Güran'ın da olduğu 10 kişiyi sorgu sonrası serbest bıraktı. Savcılık aralarında Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da olduğu 9 kişiyi tutuklama, 3 kişiyi ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk etti.

Annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran, “kasten öldürme suçuna iştirak etme” iddiasıyla, kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, Salim Güran, işçiler Mehmet Salim Atasoy, Ramazan Atasoy, halasının eşi Mehmet Şevik Kaya ise “Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme” iddiasıyla tutuklamaya sevk edildi. Güran’ın amcası Fuat Güran da “Suç deillerini yok etme” iddiasıyla tutuklama talebiyle sevk edildi.

NARİN’İN ANNESİNİN İFADESİ

Narin Güran cinayeti kapsamında gözaltına alınan anne Yüksel Güran'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Anne Yüksel Güran, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Savcının sorduğu birçok soruya da "Bilmiyorum, haberim yok ve görmedim" şeklinde cevaplar verdi. Amcayla bir ilişkisi olup olmadığı sorulduğunda "Böyle bir şey kesinlikle yok bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin" dedi.

Savcı, saat 15:15’ten sonra amcayı üç kez aramasını sordu. HTS kayıtlarında tespit edilen görüşmelerle ilgili Yüksel Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım" yanıtını verdi.

Savcı cevap üzerine "Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?" diye soru sordu. Yüksel Güran "Hayır" dedi.

Yüksel Güran, "Salim ve Nevzat’ın arası çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin'i kimin kaçırdığını kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

İFADESİNİ GERİ ÇEKTİ

Narin'i dereye götürdüğünü itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar'a ait aracın dere kenarına saat 15.40'ta gelmesine rağmen Jandarma'ya "Narin'i akşam 18.40'da gördüm" diye ifade veren bir tanık ifadesini geri çekti, Narin Güran'ın tutuklanan amcası ve aynı zamanda muhtar olan Salim Güran'ın kendisine baskı yaptığını söyledi.

Narin Güran, köydeki kameralara en son 21 Ağustos günü 15.15'te takılmıştı. Bu görüntülerde Narin'in arkadaşlarıyla Kuran kursundan çıktıktan sonra evine doğru yönelen patikaya girerek onlardan ayrıldığı görülüyordu. 

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilere yaptığı açıklamada, "Toplanan deliller var, alınan ifadeler var. Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var. Araçlardan elde edilen kimyasal veriler var. Tüm bunlar hepsi değerlendirilecek. Burada elde edilen bulgular şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor. İki hafta sürecek bir inceleme. İfadelerden yola çıkılarak elde edilen hem Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku var. Tüm bunlar Adli Tıp Diyarbakır Grup Başkanlığımızda bir kısmı Adli Tıp İstanbul Başkanlığımızda ve yine Jandarmanın kriminal incelemelerinde olanlar var Van'da Diyarbakır'da şuanda teknik incelemeler devam ediyor. Soruşturmanın gizliliği önemli. Narin'in katillerine bir an önce ulaşılması için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi gerekiyor." dedi.

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini para karşılığı dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti. Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da işçi servisiyle otomobil çarpıştı, 1 ölü, 14 yaralı

SONRAKİ HABER

Saitbey Sitesi davası: Bilirkişi Heyeti çekilme talebini “sehven” yapmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa