12 Eylül 2024 10:10

Saitbey Sitesi davası: Bilirkişi Heyeti çekilme talebini “sehven” yapmış

6 Şubat depremlerinde 44 kişinin yaşamını yitirdiği Saitbey Sitesi davasında, dosyadan çekilme talebinde bulunan bilirkişi heyeti 'sehven' çekildiğini belirterek tekrar dosyaya dahil olmak istedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

6 Şubat depremlerinde 44 kişinin yaşamını yitirdiği Saitbey Sitesi davasında, dosyadan çekilme talebinde bulunan bilirkişi heyeti 'sehven' çekildiğini belirterek tekrar dosyaya dahil olmak istedi. Aileler, "Bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz. Bilirkişiler sayesinde 2 sanık tahliye edildi " diye sordu.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan Saitbey Sitesi’nin 19 Ocak'ta görülen ikinci duruşmasında tutuklu sanıklardan şantiye şefi Halil İbrahim Us, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 19 Nisan'da görülen üçüncü duruşmada da mahkeme heyeti, dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Bilirkişi heyetinde yer alan akademisyenler, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yazarak çekilme talebinde bulunmuş, kendilerinin ve ailelerinin hedef alındığını ileri sürmüştü. Bilirkişi heyetinde yer alan akademisyenler dosyaya yeni bir dilekçe gönderdi. Dilekçede dosyadan çekilme talebinin 'sehven' yapıldığı ileri sürüldü. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“…Yaklaşık 30'dan fazla dava dosyasından çekilme dilekçelerinin UYAP sistemine yüklenmesi aşamasında, bu dava dosyasına (2023/181E), 15/07/2023 tarihinde heyet raporunun yüklenmesine karşın, adli tatil ve talimat kalemi işlemlerinin süreçleri nedeniyle UYAP sisteminin, rapor yüklenmesine karşın, heyetimize halen açık olarak bırakılması ve çekilen dosya sayısının fazlalığı nedeniyle, heyetimiz sehven olacak şekilde 2023/181E sayılı dosyaya da aynı içerikli çekilme dilekçesini sunmuştur.

13.08.2023 tarihli ve çekilme talepli dilekçenin yüce mahkemenize sehven gönderildiğini ve iş bu dilekçenin mahkemenizin sözlü talebi doğrultusunda hazırlandığını bildirir gereğini saygılarımızla arz ederiz.”

"BİZİM AKLIMIZLA DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?"

Saitbey Sitesi enkazında yakınlarını kaybedenler ise konuya tepki göstererek, “Bu bilirkişilerin hazırladığı rapor sonucu 2 sanık tahliye edildi. Ardından bilirkişi heyeti dosyadan çekildi. Şimdi de mahkemeye bir dilekçe göndererek çekilme işlemenin sehven yapıldığını söylüyorlar. Bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Bizim sevdiklerimiz 19 aydır toprağın altında yatarken o bilirkişiler sayesinde 2 sanık tahliye edildi. Buradan o bilirkişi heyetine sesleniyorum: Vicdanınız rahat mı? 44 canımızın katilleri en ağır cezayı alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz." (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Narin Güran cinayeti | 22 şüpheliden 9'u hakkında tutuklama talep edildi

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı, Kılıçdaroğlu'nun 'montaj video' tepkisine kovuşturma izni verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa