12 Eylül 2024 11:46
Son Güncellenme Tarihi: 12 Eylül 2024 17:31

Uraloğlu kişisel verilerin çalındığını doğruladı, Dezenformasyon Merkezi yalanladı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kişisel verilerin pandemi döneminde Sağlık Bakanlığının çaldırdığını söylerken, Dezenformasyon Merkezi ise yalanladı.

Fotoğraf: Cemal Yurttaş/AA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 108 milyon kişinin kişisel verilerin çalındığı iddiasını doğruladı. Uraloğlu, sızıntının Sağlık Bakanlığından kaynaklandığını söyledi.

9 Eylül Pazartesi günü Free Web Turkey'de yayımlanan haberle, resmi kurumlarda kaydı olan 108 milyon yurttaşın kimlik numaralarından ev adreslerine kadar tüm kişisel verileri çalındığı ortaya çıktı.

Haber hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iddiaları doğruladı.

Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, sızıntının Sağlık Bakanlığından gerçekleştiğini söyledi.

Uraloğlu, “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi” dedi.

DEZENFORMASYON MERKEZİ YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Dezenformasyon Merkezi, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Uraloğlu'nun açıklamlarının manipüle edildiğini belirtip, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen bir diyalogun kasıtlı biçimde manipüle edildiği tespit edilmiştir. Bahse konu haberlerde geçen, '85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google’dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği' yönündeki iddialar tamamen asılsızdır" ifadelerini kullandı.

Merkez açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: "Halihazırda sızdırılmış bir veri olmadığı gibi Google'dan yardım istenmesi de söz konusu değildir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuya ilişkin bir soruya verdiği cevap bağlamından koparılarak, '85 milyonun kimlik bilgileri çalındı' şeklinde servis edilmektedir.

Bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması yoluyla sistemde kayıtlı bulunan beyana dayalı adres bilgilerinin elde edildiği bulguları üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli hukuki işlemler tesis edilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Ormanları Savunması: Dört Belgrad Ormanı büyüklüğündeki alan şirketlere kiralanacak

SONRAKİ HABER

Jerzy Skolimowski’ye Adana Altın Koza’dan “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa