12 Eylül 2024 13:34

Ayşenur Ezgi Eygi'nin yakını: Gönlümüz Filistin'den yana

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'de yaşayan eniştesi Ali Tıkkın, Evrensel'e konuştu.

Ali Tıkkın | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elif DİKBAŞ
Aydın

İsrail'in işgaline karşı Filistin'e destek vermek için gittiği Batı Şeria'da, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'de yaşayan eniştesi Ali Tıkkın, Evrensel'e konuştu. Eygi’nin dünyanın birçok yerine yardım için gittiğini anlatan Tıkkın, “Gönlümüz Filistin'den yana... Günün birinde Filistin halkının da haklarını alacaklarını düşünüyorum ama daha nice Ayşenurların da canının yanacağını bilmiyorum” dedi.

İsrail askerleri tarafından katledilen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin dedesi, amcası ve halası, dede evinde taziyeleri kabul ediyor. Dedesi, amcası ve halasını ziyaret etmek için yaz tatillerinde Didim'e gelen 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi'nin yakınları, Eygi’nin en son 26 Ağustos'ta Didim'de ailesiyle vedalaştığını anlattı.

Taziye evinde Evrensel'e konuşan Eygi'nin halasının eşi Ali Tıkkın, yeğeninin Filistin'e ilk defa gittiğini, gittiğinden de haberdar olmadıklarını söyledi. Ali Tıkkın, Ayşenur’un 9 aylıkken ailesiyle birlikte Amerika'ya yerleştiklerini, 2008'de ilk defa Didim'e yanlarına geldiğini anlattı. “Burayı çok sevdiği için her yaz gelmeye başladı. Ayşenur, çok yardımsever bir kızdı. Gezmeyi, incelemeyi, görmeyi, yeni kültürleri tanımayı isteyen çok yönlü bir kızdı. Ayşenur ile en son yüz yüze görüştüğümüzde, Türkiye'den sonra eylül ayında Ürdün'de Birleşmiş Milletler'in düzenleyeceği bazı etkinliklere katılacağını, kariyeri için bunun gerekli olduğunu söyledi. Biz de o coğrafyanın tehlikelerinden bahsettik. Ama Filistin'e gideceğinden hiç bahsetmedi. Tahmin ediyorum ki engel olacağımızı düşündüğü için söylemek istemedi" dedi.

"GÖNLÜMÜZ FİLİSTİN'DEN YANA"

Dünyanın neresinde bir yardım, gönüllülük işi olsa Ayşenur'un destek verdiğini anlatan Tıkkın, “Arakan, Myanmar, Bangladeş'e gittiğini biliyorum. Oradaki Müslümanlara yardım etmek için gittiğini söyledi ve orada 6 ay kadar o kamplarda, çok kötü şartlarda, yardım etmek için kaldı. İtalya'daki mülteci kamplarına da gitti. Ayşenur, dünyadaki olaylara karşı bizden daha fazla, daha farklı düşünüyordu. Biz de karşı değiliz tabii. Gönlümüz Filistin'den yana... Çünkü orada ezilen bir halk var. Günün birinde Filistin halkının da haklarını alacaklarını düşünüyorum ama daha nice Ayşenurların da canının yanacağını bilmiyorum" dedi.

Ayşenur'un kaza sonucu öldürüldüğünün iddia edilmesine tepki gösteren Ali Tıkkın, “Silahı yoktu onun... Düşünceleriyle Filistin halkının yanındaydı. Buna bile birileri tahammül edemiyor. Ayşenur'un katledilmesine resmen birileri tarafından karar verilmiş. Hedef seçilmiş” dedi. 

Eygi'nin öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı, bakanlık ve bazı milletvekillerinin de aileyi aradığı öğrenildi. Eygi'nin cenazesinin Didim'de defnedilmesi için bütün hazırlıkların yapıldığı ancak cenaze töreninin hangi gün olacağının ise henüz kesinleşmediği ifade edildi.

ÖNCEKİ HABER

İsrail ordusu, Batı Şeria'da 40 Filistinliyi gözaltına aldı

SONRAKİ HABER

Danıştay, mülakat düzenlemesinin iptali istemiyle yürütmeye durdurma talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa