12 Eylül 2024 14:28

İsrail’in Gazze’nin kuzey ve güneyine düzenlediği saldırılarda 25 Filistinli öldü

İsrail oordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine sürdürdüğü saldırılarda en az 25 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Fotoğraf: Moez Salhi/AA

Paylaş

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 25 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli yaralandı.

AA muhabirinin El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İsrail’e ait bir İHA’nın Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'ndeki Kaşko Caddesi'ne düzenlediği saldırıda ölen 2 kişi ile birkaç yaralı hastaneye getirildi.

Gazze kentinin batısındaki Nasr Mahallesi’ne düzenlenen İHA saldırısında da 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’nin doğusundaki Zeytun Mahallesi’ni hedef alan saldırısında aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 5 kişinin öldüğünü belirtti.

Basal, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebaliya kampının Tevbe bölgesinde Sıyam ailesine ait bir evi vurması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralılar olduğunu bildirdi.

Görgü tanıklarına göre, İsrail topçu birlikleri, Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'ni vururken İsrail askeri botları da Gazze'nin güneybatı sahillerine doğru saldırılar düzenledi.

İsrail İHA’ları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nın kuzeydoğusundaki Davet Mahallesi’nde tahliye edilmiş bir evi bombaladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrindeki İsrail saldırısında da 3 Filistinli öldü.

Filistin Sivil Savunma ekipleri, Refah'ın orta kesimindeki Zuhur Mahallesi'nde İsrail’in vurduğu bir binadan 4 Filistinlinin cenazelerini çıkardı.

Görgü tanıklarına göre, İsrail ordusu, Refah şehrinin batısında ev yıkımlarına devam etti ve bu sırada kentte patlama sesleri duyuldu.

Sağlık kaynakları, Han Yunus kentinin doğusundaki hava saldırısında da 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

"Tam anlamıyla ölümle çevriliyiz"

SONRAKİ HABER

TBB'den deprem bölgesi raporu: Tasarruf tedbirleri toparlanmayı zorlaştırmakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa