28 Mart 2013 12:55
Ürgen Tepe

Ege Üniversitesi Kampüsü içinde onlarca baz istasyonu Ziraat Fakültesi bahçelerinde ve kampüsün öğrenciye kapalı bölümlerinde yerini almış. Geçtiğimiz Ocak ayında Ziraat Fakültesi tarlaları içinde yapılan “Expo 2020” tabelasının içinde bile baz istasyonu var. Organik tarımın yapıldığı tarlalar içinde, “Daha iyi bir dünya için yeni yollar/ Herkes için sağlık” sloganı ile Expo 2020 adayı olan İzmir Ege Üniversitesi içindeki baz istasyonları ile halk sağlığını riske atmaya devam ediyor. Yaklaşık 20 metrelik boyları ile kampüste ağaçlar arasında görünmeyen tabela şeklindeki baz istasyonları fark edenlere, “Bu kadarına da pes” dedirtiyor.

Ege Üniversitesi Kampüsü içinde yaklaşık 30 bin öğrenci eğitim görüyor. 10 bin kadar da akademisyen ve personelin çalışıyor. Kampüs, 270 dönüm üzerine kurulu olunca cep telefonu operatörleri için tam bir cazibe merkezi haline geliyor. Cep telefonu operatörleri ciddi kira bedelleri ödüyor. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et