12 Eylül 2024 17:10

CMS’de işe alımlar işçilerin e-devlet’teki bilgileri kontrol edilerek yapıldı

Son bir yılda bine yakın işçinin işten atıldığı CMS’de bir yandan da işe alımlar sürüyor. Sendikalı işçilerin işten atıldığı CMS’de iş başvurusuna gelen işçilerin e-devlet sayfaları kontrol edildi.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel 

Reklam

Son bir yıl içerisinde bine yakın işçinin işten atıldığı CMS'de bir yandan da işe alımlar sürüyor. Sendikalı işçiler işten çıkartılırken yerlerine düşük ücretlerle yeni işçiler alınıyor. Geçtiğimiz günlerde de Çiğli'de bulunan CMS'ye başvuran ve yüzde 90'ının 20-30 yaş aralığında olduğu gözlemlenen işçiler 25'li gruplar halinde içeri alınarak görüşme yapıldı. Bu görüşmelerde işçiler çeşitli usulsüz uygulamalara da maruz kaldı.

İş başvurusu için gelen işçilere telefonlarında e-devlet sayfalarının açılması istenildi. İş başvurusuna gelenlerin kendi telefonlarından açtıkları e-devlet bilgilerine bakan insan kaynakları görevlileri sabıka kaydı ve SGK işten çıkış kodlarını inceleyerek uygun görmediklerini işe almadı.

Bu durum kişisel verilerin korunması kanununa aykırılık teşkil ederken işe girmek için başvuru yapan işçiler ise işe girmek için bu uygulamanın zorunlu olduğunu düşündüklerini dile getirdiler. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam