13 Eylül 2024 12:00

Öğrencilerimiz için ulaşım ve sağlıklı beslenme istiyoruz

Eğitim Sen Hatay Şubesi Eğitim Sekreteri yazdı: Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle taşımalı eğitimde gidilen kısıtlama, çocuklarımızı eğitimden uzaklaştırmaya neden olan sebeplerden biri olur.

Arşiv fotoğraf: Vural Nasuhbeyoğlu/Evrensel

Paylaş

Suna Elataş KADAYIFÇI
Eğitim Sen Hatay Şubesi Eğitim Sekreteri

Hatay'da eğitim öğretim kriz içinde. Depremden sonra çözülemeyen en temel sorunlar gibi eğitim öğretim için de hiçbir hazırlığın yapılmadığını görüyoruz. Özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde yıkılan okulların yerlerine yeni okulların yapılmaması, güçlendirme bekleyen okulların hâlâ onarılmaması en büyük sorunların başında geliyor. Çünkü zaten konteyner kentlerde yaşayan ve birleştirilmiş okullarda eğitim öğretime devam eden öğrencilerimiz yaşadıkları travmaları tam atlatamamışken böylesi sağlıksız koşullarda sürdürdükleri eğitim öğretim her geçen gün kaygıları da arttırıyor. Çoğu veli de çocuklarını okula gönderip göndermemekte tereddüt ediyor.

En önemli sorunlardan biri de ulaşım. Veliler bu sorunla da kendi imkanlarıyla baş etmeye çalışıyor ancak yetmiyor. Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle taşımalı eğitimde gidilen kısıtlama çocuklarımızı eğitimden uzaklaştırmaya neden olan sebeplerden biri olur. Ayrıca ekonomik zorluklar içinde ve zor şartlarda yaşayan velilerimiz artı servis paralarıyla birlikte daha da belleri bükülür duruma gelecek.

Beslenme sorunu, barınma sorunu bu kentte çözülemedi. Konteyner kentlerdeki okulların temiz içme suyuna erişim sorunu çözülmedi. Hâlâ okullara temizlik personellerinin görevlendirilmemesi okullardaki hijyen sorunu ile karşı karşıya bırakıyor. Biriken sorunlar içinde yaşam mücadelesi veren halk, eğitim öğretime devam etmeye çalışan gençler, umutsuz ve gelecek kaygısı yaşıyor.

Eğitim emekçileri de bu sorunlardan azade değil.

Eğitim Sen Yürütme Kurulu olarak Milli Eğitim Müdürü ile yeni ders saati uygulamasından, ulaşıma, güvenlik zafiyetinden, velilerin taşıdığı kaygılara değin taleplerimizi ilettik. Bu konuları yeniden değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdik. Sorunların giderilmesi için bir an önce önlem alınsın.

Yetkililere tekrar sesleniyoruz, gerek ulaşım gerek yemek, su ve temizlik gibi en temel taleplerimizin özellikle de deprem bölgesinde ivedilikle karşılanması gerektiğini yineliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

ABD, Mısır’a 1,3 milyar dolarlık askeri yardıma onay verdi

SONRAKİ HABER

Çin, emeklilik yaşını aşamalı olarak artıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa