13 Eylül 2024 12:05

RTÜK Başkanından, Fatih Altaylı'ya 'yavşak' paylaşımına alkışlı destek

Muhalif kanallara 'mimik' cezası kesen RTÜK'ün başkanı Ebubekir Şahin, Fatih Altaylı hakkında atılan 'yavşak' tweetini alkış emojisiyle paylaştı.

Ebubekir Şahin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muhalif kanallara 'mimik' cezası kesen RTÜK'ün başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Fatih Altaylı'ya "yavşak" diyen Milliyet yazarı Zafer Şahin'in sosyal medya paylaşımını alkış emojisiyle yeniden paylaştı.

İktidar lehine yayın yapmayan haber kanallarına milyonlarca liralık para cezaları, lisans iptalleri ve program durdurma cezaları kesen RTÜK, son olarak Halk TV sunucusu Sinem Fıstıkoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ifadelere 'gülümsemesi' nedeniyle para cezası vermişti.

Sadece geçtiğimiz yıl televizyon kanallarına 12 kez idari yaptırım ve toplam miktarı 43 milyon 942 bin lirayı aşan 60'a yakın para cezası kesen RTÜK'ün başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Fatih Altay'lı hakkında hakaret içerikli sosyal medya gönderisini alkış emojisiyle yeniden paylaştı.

Üst kurul başkanı Şahin paylaşımını kısa süre içerisinde kaldırsa da Altaylı, Şahin hakkında dava açacağını duyurdu.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube'da gündem değerlendirdiği programında CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdarolu'nun Anadolu Yayıncılar Federasyonu toplantısında buluştuğu gazeteciler için "ayak takımı" ifadesini kullanmıştı. Toplantıya katılan gazeteciler Altaylı'ya kullandığı ifadelerden ötürü tepki göstermişti.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı ve Milliyet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Altaylı hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımında "haysiyetsiz yavşak" ifadesi kullandı. Buluşmaya katılanlardan biri olan Milliyet yazarı Zafer Şahin de X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Altaylı için "yavşak" ifadesini kullandı.

Şahin, paylaşımında şunları yazdı: "Fatih Altaylı adlı yavşak Kılıçdaroğlu’nun buluştuğu gazeteciler için 'Ayak Takımı' ifadesini kullanmış. O toplantıya katılan biri olarak tıklanma ve etkileşim için her yere kuduz gibi saldıran bu zengin oğlanına cevap verme hakkımı kullanıyorum. Ayak takımındanım Altaylı. Senin gibi yavşak, her devrin adamı bir faşist olmaktan iyidir."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, Zafer Şahin'in X'teki gönderisini alıntılayarak alkış emojisiyle karşılık verdi. RTÜK Başkanı söz konusu paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Konu hakkında YouTube kanalında konuşan Altaylı ise Ebubekir Şahin hakkında şunları söyledi:

"RTÜK Başkanı doğrudan doğruya bana hakaret eden bir tweet atmış, kendine yakışan şekilde bana yavşak demiş. Bana ne dediyse mislisi kendisidir. Bir süre sonra da silmiş. Bende ekran görüntüsü var, bilsin. Bir kamu görevlisi olarak yaptığı için mahkemeye vereceğim. RTÜK'te benimle ilgili toplantılara katılmaması yönünde bir talebim olacak yargıdan. Kendisiyle mahkemede hesaplaşacağız. Bana layık gördüğü sıfat ona daha çok yakışır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çin, emeklilik yaşını aşamalı olarak artıracak

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan: Vatanseverlik ülkenin kaynaklarını tekellere peşkeş çekmek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa