13 Eylül 2024 15:31
Son Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2024 00:58

Cinayet delili mesaj Narin Güran dosyasında: Daha ölmemiş

Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi gözaltına alındı. 15 yaşın altında olduğu için adli kontrolle serbest bırakılan R.A. tutuklandı.

Fotoğraf: Bestami Bodruk/AA

Paylaş

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada yeni gözaltı kararları verildi. Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın tutuklanan amcası Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. 15 yaşının altında olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve ardından yeniden gözaltına alınan R.A. tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

CİNAYET DELİLİ MESAJ DOSYADA

Narin Güran’ı öldürmekle suçlanan amcası Salim Güran'ın 15 yaşındaki işçisi R.A. ile yazışmaları dosyaya girdi. R.A.'nın "Tamam henüz bende değil/tamam daha ölmemiş" diyerek attığı mesaj kayıtlara girdi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve Salim Güran'ın işçisi olan 15 yaşındaki R.A.'nın savcılık ifadesine ulaştı. 

Salim Güran'ın "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta" şeklinde mesaj atarak işçisini yönlendirdiği, R.A.'nın ise "Tamam henüz bende değil/tamam daha ölmemiş” diye yanıt verdiği kayıtlar dosyaya girdi. 

Dosyaya giren mesajlaşmalar Narin'in kaybolduktan sonra yapılan görüşmeler. Buna göre, ikili arasında şu mesajlaşma yaşandı:

Salim Güran: O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş.

R.A.: Eee

Salim Güran: Biri yerde

R.A: Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş.

YAZIŞMAYI HATIRLAMADI

Söz konusu mesajlaşma sorgu sırasında R.A.'ya soruldu. R.A. "Vallahi ben böyle bir şey hatırlamıyorum" dedi. 

Ayrıca R.A. sorgu sırasında birçok soruya çelişkili yanıtlar verdi. İfadesinde özellikle muhtar Salim Güran'ın üstünü değiştirmek dışında saat 14:00'dan sonra yanından hiç ayrılmadığını ve tarlada olduklarını iddia eden R.A., Salim Güran'ın 14.00-15.00 saatleri arasında yanlarına geldiğini, "Ben eve gidip üstümü değiştirip geleceğim" dedikten sonra gittiğini, 5-10 dakika sonra muhtarın tekrar sondajın başına geldiğini öne sürdü. 

Soruşturma savcısı, Salim Güran'ın ifadesinde tarladan başka yerlere gittiğine yönelik ifadeleri hatırlatarak "Bu çelişkiye ilişkin beyanınız nedir" diye sordu. Ancak R.A., "Bu çelişkiye ilişkin söyleyecek bir şeyim yoktur" dedi. 

Şüpheliye Salim Güran ile 21 Ağustos günü 08.33, 15.52, 18.37, 18.52 ve 18.54'te yaptığı görüşmeler de soruldu. Ancak R.A. bu görüşmeleri hatırlamadığını öne sürdü. 

İfadede Nevzat B.'nin 15.08'den yaklaşık 15-20 dakika sonra Salim Güran'ın kendisine Narin'in babaası Arif Güran'ın ahırının olduğu taraftaki tepe kısmından seslenerek "Hazırlan, seninle işimiz var" dedikten kısa süre yanına geldiğini ve Narin'in bedenini kendisine verdiğini beyan ettiği anımsatıldı. 

Buna karşılık R.A.'nın saat 14.00'dan 20.00'a kadar Salim Güran'ın yanından ayrılmadığını beyan ederek çelişkiye düştüğü sorguda söylendi. R.A. ise "Bu hususta diyecek bir şeyim yoktur" ifadesini kullandı. 

"SALİM'İ NEDEN KORUMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"

Soruşturma savcısı, "Tüm bu çelişkiler ışığında neden Salim Güran'ı korumaya çalışıyorsunuz" diye soruldu. R.A. ise "Ben Salim'i korumuyorum. Salim saat 14.00'dan sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı" dedi. 

SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada dün adliyedeki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 kişiden anne Yüksel Güran (44), ağabeyi Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran, (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran’ın işçileri Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı. 15 yaşından küçük olan diğer işçisi R.A. ise 15 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı. Baba Arif Güran da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Cinayetle ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi. 

YILMAZ TUNÇ: İNCELEMELER ZAMAN ALACAK

Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sürece dair konuştu. . Tunç, "Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku örneği Diyarbakır ve İstanbul'da adli tıp kurumlarımızda incelemeye tabi tutuldu. Patolojik, biyolojik, kimyasal bütün tetkikler şu an yapılıyor, tabi biraz zaman alacak bu incelemeler. Bu incelemeler neticesinde bir takım veriler ortaya çıkacak. İfadeler alındı, tabi bu ifadeleri savcılarımız değerlendirecek. Delillerin tek tek titizlikli değerlendirilmesi ve incelenmesi gerekecek" dedi.

ARİF GÜRAN: DEVLET ELİNDEN GELENİN FAZLASINI BİLE YAPTI

Baba Arif Güran, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Devlet gereğini yapıyor" diyen Güran şu ifadeleri kullandı: "İlk günden beri demişiz devlet zaten burada. bu süreçte devlet elinden gelenin fazlasını bile yapmış. Temennim kızımın sağ olmasıydı. Ölü bulunması bile kızımın mezarının olması bu da devletin bir çabası illa ki. Bu soruşturma ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Zaten bu süreçte devlet elinden fazlasını yapıyor ve yapmaya da çalışıyor. Allah'ın izniyle kim olursa devlet çıkaracak. Kim yakalanmışsa kim tutuklanmışsa kim illaki bu süreç yavaş yavaş devlet bunların hepsini çıkaracak. Savcıya zaten ilk ifadem de son ifadem de aynıdır."

Güran, "Ne tür sorulara muhattap kaldınız" sorusuna ise "Şuan dosya ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Devletin savcıları onlar zaten gereken neyse zaten onlar basınla da görüşüyor. Benimle herhangi bir şey paylaştıkları yok. Ben de her şeyi sizden duyuyorum. Sizden ricam bu yalan haberlerle artık bu dedikodularla yani kızımın acısını yaşayamıyorum. Tanımadığımız insanların mezara gelip kızımın fotoğraflarını çekip fenomenler rica ediyorum nemalanmasınlar." diye yanıt verdi.

"MİSAFİRDİM GÖZALTI DEĞİLDİM"

"Siz de gözaltındaydınız" diyen gazeteciye "Misafirdim gözaltı değildim, Allah onlardan razı olsun. Kim bizden ne istedi. Çekirdek bir aileydik. Lüks bir hayatımız böyle şatafat bir hayatımız yok. Netice soruşturma devam ediyor. Devlet herkesi alabilir, beni de alabilir. Bu soruşturmanın selameti için devlet herkesi alabilir. Soruşturma bitene kadar tüm köy de alınabilir. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak. Şüphelendiğim konuları jandarma ile paylaşmışım." dedi.

Arif Güran, Narin'in cansız bedenini dereye götürdüğünü itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile ilgili ise "O şahıs her akşam gelip camide oturduğum zaman yanımda gelip oturan bir insan ve insanların çirkin yüzü görünmüyor maalesef" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurttaş kredi kartına sarılıyor, borç katlanıyor

SONRAKİ HABER

Saki, GGM'de tutulan İranlı Kürt göçmenleri Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa