13 Eylül 2024 16:31

Kremlin'den Erdoğan'ın "Kırım" açıklamasına yanıt: ABD Türkiye'ye açık baskı uyguluyor

Kremlin, Erdoğan'ın Kırım'ın Ukrayna'ya iadesi yönündeki açıklamasına "ABD gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti'ne açık baskı uyguluyor. Gözdağı ve ekonomik tehditlere kadar alçalmış durumdalar" dedi.

Dmitri Peskov | Fotoğraf: Rusya Devlet Başkanı Basın Servisi/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırım'ın Ukrayna'ya iadesini talep ettiği açıklamalarına dair konuşan Kremlin sözcüsü Peskov, ABD'nin Türkiye'ye, Rusya ile ilişkileri nedeniyle yoğun baskı uyguladığını öne sürdü.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın Ukrayna'ya iadesini talep ettiği açıklamasına dair konuştu. "Bu konu Türk dostlarımızla görüşlerimizin tamamen ayrıştığı bir anlaşmazlık noktasıdır. Türk dostlarımıza ve mevkidaşlarımıza bu konudaki tutumumuzu anlatma girişimlerimizi sürdüreceğiz" diyen Peskov, bir gazetecinin "Erdoğan'ın Kırım ile ilgili sözlerinin Washington'ın baskısıyla bağlantılı olup olmadığı" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"ABD gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti'ne açık baskı uyguluyor. Gözdağı ve ekonomik tehditlere kadar alçalmış durumdalar. Ancak Ankara sadece kendi çıkarlarına göre hareket ediyor. Moskova ile ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki iş birliğini geliştirmek de buna dahil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda, "Türkiye'nin ilk günden beri karşı çıktığı ve tanımadığı Kırım'ın ilhakı yaşanan acıları daha da derinleştirmiştir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım'ın Ukrayna'ya iadesi uluslararası hukukun bir gereğidir" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Özel'in çağrısı karşılık bulmadı, Gezi'ye katılanlara "Sürtük" diyen Erdoğan özür dilemedi

SONRAKİ HABER

LGS'de 1 soru değerlendirme dışı bırakıldı, hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa