13 Eylül 2024 18:44

'Sınıf Okulu' başlıyor: Ders zili bu kez işçi ve emekçiler için çalıyor

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Birleşik Metal-İş ve Petrol-İş'in destek verdiği Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube'nin örgütleyicisi olduğu Sını Okulu 14 Eylül Cumartesi günü başlıyor.

Görsel: Eğitim Sen

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Gebze

Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube öncülüğünde hayata geçirilen "Sınıf Okulu" ilk dersi ile 14 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluşacak "Sınıf Okulu"na Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Birleşik Metal-İş ve Petrol-İş de destek veriyor. 

"Sınıf Okulu"nu konuştuğumuz Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Doç. Dr. Savaş Karabulut, "Sınıf Okulu; Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca'da örgütlü eğitim emekçileri başta olmak üzere, bölgedeki sanayi havzalarında ve fabrikalarda çalışan işçilere ve emekçilere kapılarını açıyor. Ders zili bu kez işçi ve emekçiler için çalıyor" dedi. 

"Eğitim ve bilim emekçilerinin sınıfsal tavrı, ülkeyi sınıfsız, sömürüsüz bir yaşamla buluşturmak beraber; ilerici, aydınlanmacı ve demokratik bir Türkiye'yi inşa sürecinde önemli bir yer tutuyor" diyen Karabulut, "Eğitim Sen'de örgütü öğretmenlerin sınıfsal olarak bu eğitime ihtiyaç duyması ile başlayan süreç, temsilciler meclisimizde ivedilikle alınan kararlar, genel meclisimiz ve örgütümüz MYK'nin de katkılarıyla tüm Türkiye'de örgütlü eğitim emekçilerine online olarak paylaşılacak" dedi. 

"BİR SORFRADA BULUŞMAK İÇİN ARACILIK EDİYORUZ"

Sınıf Okulu'nun önemli bir kazanım sağlayacağını söyleyen Karabulut, "İşçi sınıfını ve emeği bölen burjuva düzenine karşı memur ve işçilerin sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, ploreteryanın, işçilerin, emeğin birleşik mücadele hattının inşasında da önemli bir kazanım sağlayacağını düşünüyoruz. Bu anlamıyla da 'Sınıf Okulu' için özel bir simge hazırladık. Simgede kalem beyaz yakalı kamu emekçisini, anahtar mavi yakalı işçi emeğini ve buğday ise ekmeği temsil ediyor. Ekmek mücadelesini ise üretimden gelen gücüyle birleştirecek gücü bu simgeyle yan yana getirdik. Şiarımız ise çok net: Emeğin; dili, dini, ırkı, mezhebi, cinsiyeti, renk ve etnik kökeni arasında bir ayrım yapmadan, üretenlerin yöneten olduğu bir yaşamın inşaası için birleşik emek mücadelesi şarttır. Bu nedenle bölgemizdeki yoğun olarak bulunan işçi ve kamu emekçilerini bir sofrada buluşmaları için aracılık yapıyoruz. Ürettikleri emeğin karşılığını almak için sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurmak, omuz omuza ve birlikte kurtuluş yoluna giden yolda taşları döşemek dışında da bir çözümümüz yok" diye konuştu. 

İLK DERS: YENİ EĞİTİM PROGRAMI

"İlk eğitimi AKP iktidarının gerici, anti-laik, bilgiden yoksun, diyanetin eğitime müdahil olduğu bir süreci örmeye ant içtiği, 100. Yıl Maarif Modeli'nin eğitimde neler götüreceğini anlatmaya başlayarak tüm ülke kamuoyuna sunacağız" diyen Karabulut, "Her şey eğitimle başlıyorsa, bu gerici düzenin eğitimle neler çaldıklarını da bu ülke halkının bilmesi gerektiğini düşündük. Bu eğitim modeliyle ülkenin 100 yıllık tüm kazanımlarının dibine dinamit koymak isteyen AKP iktidarı ve ortaklarının önüne set çekmenin ilk adımını da yine şanlı tarihiyle, fiili ve meşru mücadelesiyle alanlarda direnen Eğitim Sen öncülük ediyor olması ayrı bir gurur kaynağımız. Bu ilk eğitime Doç. Dr. Kemal İnal ile Doktorant ve Eğitim-Sen Adana Şube Başkanımız Fatih Toprak'ın vereceği 'Yeni Öğretim Programını Nasıl Okumalıyız? ve Eğitim Sen Halkçı Öğretim Planı' dersiyle başlıyoruz" dedi. 

"MÜCADELE HATTI GEBZE'DEN BAŞLAYACAK"

Karabulut, iki eğitim dönemi sürecek olan Sınıf Okulu'na çok sayıda akademisyen, gazeteci ve yazarın da katılacağını söyledi. "Sınıf Okulu'nda Prof. Dr. Emre Kongar, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, Prof. Dr. Nejla Kurul, Erdoğan Aydın, Doç. Dr. Arif Koşar, Doç.Dr. Savaş Karabulut, Prof. Dr. Adnan Gümüş, Prof. Dr. Sungur Savran, Prof. Dr. Fuat Ercan, Dr. Barış Alp Özden, Doç. Dr. Miris Meryem Kurtulmuş, Doç. Dr. Erol Ülker, Foti Benlisoy, Özgür Bozdoğan, Şaziye Köse, Fehim Taştekin, Cemalettin Küçük, Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Dr. Levent Dölek, Armağan Tulunay, Fikret Başkaya, Faik Bulut, Prof. Dr. İzzettin Önder, Doç. Dr. Güven Gürkan Öztan, Feray Aytekin Aydoğan, Dr. Kıvanç Eliaçık, Prof. Dr. Murat Birdal, Doç. Dr. Serkan Öngel, Sibel Özbudun, Temel Demirer, Zafer Aydın, Dr. Süreyya Algül, Doğan Çetinkaya ve Dr. Dilek Bulut yer alacak.

Sınıf Okulu; sınıfın okulu olup, ücretsizdir ve tüm emekçilere kapılarını açmıştır. Emeğin birleşik mücadele hattının inşasının, 15-16 Haziran Direnişinin öncüsü Gebze'den tekrar başlayacağına inanıyoruz. Sınıf Okulu'na uzaktan erişim için şube YouTube sayfamızdan canlı yayın ile paylaşım sağlanacak. İzlemek isteyenleri YouTube hesabına abone olmaya ve adresinden takip etmeye davet ediyoruz” dedi. 

Sınıf Okulu'na Eğitim Sen Kocaeli Şubesinin Youtube hesabı

ÖNCEKİ HABER

Başkanlık farkı: Sermayenin kârı ‘başkanlık’la yüzde 2 bin arttı

SONRAKİ HABER

As Plastik’te işten atılan işçi sayısı 10'a çıktı: Baş temsilci kod 49’la atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa