13 Eylül 2024 19:02
Son Güncellenme Tarihi: 13 Eylül 2024 21:26

Direnişteki Polonez işçilerine polis müdahale etti, yaralanan işçiler oldu

Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 57 gündür Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçilere polis müdahale etti. Yaşanan arbedede polisin biber gazı kullanması sonucu fenalaşanlar oldu.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

İstanbul Çatalca'daki Polonez fabrikasında, Tek Gıda-İş sendikasına üye olan 143 işçinin işten atılması sonrası fabrika önünde başlayan direniş devam ediyor.

Bugün, polis eylemlerini sürdüren işçileri fabrika önünden uzaklaşmaya çalışırken arbede yaşandı. İşçiler, "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı atarken polisin biber gazı kullanması üzerine fenalaşanlar oldu.

Bir kişinin 2 kaburgasında kırık tespit edildi, ameliyata alındı. 1 kişinin kolu ve bacağı kırıldı 7 kişi de hafif yaralanmayla hastaneye kaldırıldı.

 

 

“KOLLUK KUVVETLERİ MAHİYETİNDE FABRİKAYA İŞÇİ SOKAMAZSINIZ”

Tek Gıda-İş temsilcileri “İşçiye yapılan saldırının hesabı sorulacak! Biz dedik bu saatten sonra mevzi vermeyiz. Kolluk kuvvetleri mahiyetinde fabrikaya işçi sokamazsınız. Buna izin vermeyiz. İşçi işten atılan işçilerin üstüne basıp fabrikaya girebilir. Aksi bir durum pazarlık unsuru olamaz” açıklamasını yaptı.

ÇATALCA EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN "SALDIRIN" EMRİ

Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan polislere "saldırın" emri verdi. Bir işçiyi yakasından tutup sarstı, görüntü çeken işçiye müdahale etti.

 

“ALİ OSMAN TURHAN ÜRDÜN SERMAYESİNİN SİLAHLI MEMURU MU?​”

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, X hesabından yaptığı paylaşımla saldırıya tepki gösterdi.

Bayhan “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül'e soruyoruz: Polonez işçilerine saldıran Ali Osman Turhan, Çatalca Emniyet Müdürü müdür? Yoksa, Ürdün sermayesinin ve işbirlikçilerinin özel silahlı memuru mudur? Polonez işçilerinin yanındayız!” dedi.

 

İşçileri ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü üyeleri de polis müdahalesine maruz kaldı.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

As Plastik’te işten atılan işçi sayısı 10'a çıktı: Baş temsilci kod 49’la atıldı

SONRAKİ HABER

DİSK’in Mersin mitingi işçiyi tatmin etmedi: İşçiler üretime etki edecek eylem istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa