14 Eylül 2024 10:35

Bitti denilen İsrail’le ticaret devam ediyor

İktidarın bittiğini açıkladığı İsrail’le ticaretin sürdüğü ortaya çıktı. İÇDAŞ şirketinin Türkiye’den İsrail’e çelik ve çimento taşıyan gemisi 10 Eylül’de Haifa Limanı’na ulaştı.

Görsel: Karar gazetesi

Paylaş

Gazze’deki saldırı ve katliamlara rağmen İsrail’le ticareti aylarca devam ettiren iktidar 3 Mayıs’ta İsrail ile ticaretin bittiğini açıklamıştı. Ancak Azerbaycan petrolünün sevki ile üçüncü ülkeler üzerinden ticaretin sürdüğüne yönelik iddialar tartışılırken doğrudan gemi seferlerinin de yeniden başladığı ortaya çıktı. İÇDAŞ şirketinin Türkiye’den İsrail’e çelik ve çimento taşıyan gemisi 10 Eylül’de Haifa Limanı’na ulaştı.

Karar gazetesinden Feyza Nur Çalıkoğlu’nun haberine göre Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden sevki ve hülleli ihracatın sürdüğü iddiası tartışılırken İÇDAŞ şirketinin gemileriyle ilgili belgeler doğrudan ticaretin varlığını gösterdi.

 HAİFA’YA GEMİ İLE ÇELİK VE ÇİMENTO TİCARETİ

MÜSİAD üyesi İÇDAŞ’ın Çanakkale’deki kendi limanı olan İDÇ’den Ramus adlı gemiye yüklediği çimento ve çeliği 10 Eylül’de doğrudan İsrail’in Haifa Limanı’na götürdüğü belirlendi. ‘Yasaklandı’ denilen ticareti Filistinli Araştırmacı Naim Eyyübi KARAR’a anlattı. Sevkiyat ‘Gazze’de ateşkes sağlanana kadar İsrail ile ticaret yeniden başlamayacak’ açıklamasının yapıldığı gün gerçekleşti. Deniz trafiği Türkiye limanlarından Aşdod ve Haifa Limanı’na ulaşan başka gemilerin de olduğunu gösteriyor. Ancak İsrail’e ne taşıdıkları bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme iptali, valilik kararına rağmen Eti Bakır'dan yeniden ÇED başvurusu

SONRAKİ HABER

AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa